International

Inedit! Un avion de pasageri din Nepal a aterizat în oraşul greşit

Publicat: 23 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Inedit Un avion de pasageri din Nepal a aterizat în oraşul greşit
Un zbor Buddha Air de la Aeroportul Internațional Tribhuvan din Kathmandu la Janakpur a zburat în mod eronat la Pokhara, la aproximativ 250 de mile de destinația corectă

O companie aeriană din Nepal a declarat că un avion a aterizat la un aeroport la 250 de mile de destinația intenționată din cauza unei confuzii de comunicații.

Un zbor Buddha Air din 18 decembrie de la Aeroportul Internațional Tribhuvan din Kathmandu a fost programat să aterizeze în orașul sudic Janakpur, dar în schimb a călătorit în orașul Pokhara, la aproximativ 250 de mile distanță.

Eroarea a fost cauzată de câteva lacune de comunicare

Astha Basnet, ofițer executiv la Buddha Air, a declarat pentru CNN că eroarea a rezultat din lacune în comunicare și din nerespectarea procedurilor de operare standard detaliate”.

Basnet a declarat că avionului i s-a acordat permisiunea specială de a decola din Pokhara și de a ateriza la Janakpur – cu câteva ore în urmă. Cei 69 de pasageri ai zborului au ajuns în siguranță la destinația prevăzută, a spus compania aeriană.

Birendra Bahadur Basnet, director general al transportatorului, a declarat că s-a format un comitet pentru a investiga greșeala.

Nu este primul incident de acest fel din istoria aeronauticii mondiale

Nu este primul incident de acest fel din istoria aeronauticii. De exemplu, în 2019, un avion de la British Airways a făcut o gafă uriaşă. Acesta a aterizat, din greşeală în Scoţia deşi era programat să aterizeze în Germania. Pasagerii nu au realizat în timpul zborului ce se întâmplă, aşa că au rămas muţi de uimire când, la aterizare, căpitanul le-a transmis: „Bine aţi venit la Edinburgh”. Iniţial, au crezut că este o glumă, dar li s-a explicat imediat că, în momentul decolării de la Londra, s-a produs o încurcătură.

„Ne-am cerut scuze pasagerilor pentru această întrerupere în călătorie şi îi vom contacta pe fiecare în mod individual”, a informat BA într-un comunicat, în 2019.

Sophie Cooke, o femeie de 24 de ani care călătoreşte din Londra în Dusseldorf săptămânal în interes de serviciu, a declarat că atunci când pilotul a anunţat că avionul urmează să aterizeze la Edinburgh toată lumea a presupus că este o glumă. Ea a întrebat apoi membrii echipajului dacă este vorba de ceva serios.

Adauga un comentariu