Stiri medicale

Femeie asimptomatică a infectat cu coronavirus 71 de persoane, după ce a folosit liftul clădirii în care locuia

Publicat: 15 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Femeie asimptomatică a infectat cu coronavirus 71 de persoane după ce a folosit liftul clădirii în care locuia
Infectati cu coronavirus in lift

Infectati cu coronavirus in lift. O femeie care nu știa că s-a infectat cu noul tip de coronavirus a imbolnavit cel puțin 71 de persoane după ce a folosit ascensorul din blocul sau, spun cercetătorii. Femeia s-a întors recent la casa sa din provincia Heilongjiang, China, după o călătorie în SUA, pe 19 martie, potrivit unui articol publicat de Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor.

Heilongjiang nu a raportat niciun nou caz de Covid-19 cu opt zile înainte. Femeia – a cărei identitate a fost protejată în raport – nu prezenta niciun simptom de Covid-19 și a fost testată negativ când s-a întors din călătorie, dar i s-a impus oricum carantină acasă. Aceasta a folosit liftul clădirii în care locuia, iar studiul arată că vecinul care a folosit același lift, deși nu a avut un contact apropiat, s-ar fi infectat și ar fi transmis boala mai departe.

Infectati cu coronavirus in lift

În zilele următoare, vecinul, mama sa și iubitul mamei au participat la o petrecere cu alte persoane, dintre care la câteva zile distanță una a ajuns la spital din cauza unui atac cerebral. Alături de această persoană au stat și fii care au participat la petrecerea respectivă.

Pentru că persoanele respective nu se încadrau în definiția de caz, nu au fost testate pentru coronavirus și nu au fost luate măsuri. La câteva zile distanță au început să apară simptomele, potrivit metro.co.uk.

Oamenii de știință cred că ascensorul a fost contaminat cu virusul după ce călătorul l-a folosit și și-a infectat în mod involuntar vecinul. Alarma fost data după ce iubitul mamei sale a dezvoltat simptome Covid-19 pe 7 aprilie, iar familia s-a testat ulterior.

Autoritățile au început apoi să ii urmărească pe toți cei cu care au fost în contact în cele 14 zile. Pacientul cu avc și fiii săi au fost pozitivi și s-a descoperit că au infectat 28 de persoane în spital. Apoi au continuat să infecteze alți 20 de pacienți în cel de-al doilea spital.

Când femei a fost testatA din nou pentru virus, i s-a găsit anticorpi care sugerează că a fost anterior infectată cu Covid-19. Cercetătorii au notat în revista „Emerging Infectious Diseases”: „Credem că ea a fost un purtător asimptomatic și că [vecinul] a fost infectat prin contactul cu suprafețele din liftul din clădirea unde locuiau amândoi. Rezultatele noastre ilustrează modul în care o infecție SARS-CoV-2 asimptomatică unică poate duce la o transmitere pe scară largă”.

Adauga un comentariu