Actualitate

Informații esențiale despre carantina de noapte. Cine face excepție de la regulă

Publicat: 23 oct. 2021
Se instituie măsura interzicerii, pentru o perioadă de 30 de zile, a circulației persoanelor în afara locuinței în intervalul orar 22.00 -05.00

De luni, 25 octombrie 2022, reintră în vigoare carantina de noapte. Măsura face parte dintr-o serie de restricții impuse de autorități în contextul în care ne aflăm. Acestea se vor menține pe o perioadă de 30 de zile și îi vizează în principal pe cei care nu s-au imunizat.

Carantină de noapte, începând de luni, 25 octombrie

Se instituie măsura interzicerii, pentru o perioadă de 30 de zile, a circulației persoanelor în afara locuinței în intervalul orar 22.00 -05.00. Cei care vor ieși din case în acest interval, vor fi chestionați de autorități care le vor cere declarație pe proprie răspundere menită să justifice prezența lor pe stradă.

De asemenea, cei care ies în intervalul orar menționat, cu scopul de a ajunge la serviciu, trebuie să prezinte o adeverință eliberată de angajator, sau o legitimație de serviciu.

Cine face excepție de la regula carantinării de noapte

Există și români care nu vor fi afectați de aceste restricții. Este vorba despre cei care s-au imunizat, și care vor putea ieși din case și în intervalul orar 22.00-05.00. Condiția esențială este să prezinte,  în format fizic sau electronic, documentul care atestă imunizarea (10 zile de la finalizarea schemei complete), sau cel care arată că au trecut prin boală.

Alte excepții la carantina de noapte

Fac excepție la carantina de noapte persoanele care se deplasează pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente.

Deplasări ale persoanelor în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei.

De luni, 25 octombrie, se închid școlile pentru o perioadă de două săptămâni, la fel și grădinițele. Magazinele, restaurantele se vor închide la ora 21:00, la fel și sălile de sport sau locurile de joacă pentru copii.

CNSU a decis, totodată, închiderea barurilor, a cluburilor și a discotecilor, pentru o perioadă de 30 de zile.

Comentarii
Adauga un comentariu