Eveniment-Social

Informații esențiale pentru mii de părinți din Iași! Ce se întâmplă cu înscrierea copiilor la clasa pregătitoare, în perioada coronavirusului

Publicat: 20 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Informații esențiale pentru mii de părinți din Iași Ce se întâmplă cu înscrierea copiilor la clasa pregătitoare în perioada coronavirusului

Mii de părinți din județul Iași, chiar în această perioadă de pandemie a coronavirusului, trebuie să-și înscrie micuții la clasa pregătitoare! Înainte de a fi suspendate cursurile, prima etapă a acestui esențial proces era programată a se încheia pe 23 martie 2020. În noul context, totul s-a prelungit cu o săptămână de la momentul în care se vor relua cursurile în școlile din România. Chiar dacă înscrierile se pot face on-line, părinții trebuie să se deplaseze în unitățile educaționale pentru a depune documente. Având în vedere starea de fapt medicală gravă, aceștia sunt sfătuiți de oficialii Inspectoratului Școlar Județean (ISJ): „Recomandăm părinților/tutorilor legali instituiți, precum și elevilor să evite expunerea în spațiile aglomerate și să încerce, pe cât posibil, să nu părăsească domiciliul; Calendarul pentru înscrierea în clasa pregatitoare se va prelungi, conform adresei Ministerului Educației Naționale (MEN) nr. 79/10.03.2020, cu o săptămână, după reluarea cursurilor”

Pandemia de coronavirus și închiderea școlilor din România au dat peste cap un important moment educațional! Este vorba despre înscrierea copiilor la clasa pregătitoare. Prima etapă a acestui esențial proces era programată a se încheia pe 23 martie 2020. În noua situație, totul s-a prelungit cu o săptămână de la momentul în care se vor relua cursurile în școlile din România. Chiar dacă înscrierile se pot face on-line, părinții trebuie să se deplaseze în unitățile educaționale pentru a depune documente.

Ce le transmite Inspectoratul Școlar Județean Iași părinților

Având în vedere toate acestea, oficialii Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) transmite:

„Recomandăm părinților/tutorilor legali instituiți, precum și elevilor să evite expunerea în spațiile aglomerate și să încerce, pe cât posibil, să nu părăsească domiciliul; Calendarul pentru înscrierea în clasa pregatitoare se va prelungi, conform adresei Ministerului Educației Naționale (MEN) nr. 79/10.03.2020, cu o săptămână, după reluarea cursurilor”.

Câți micuți, din județul Iași, au fost înscriși la clasa pregătitoare până acum

Pe de altă parte, datele oficiale ale ISJ arată că, până ieri (19 martie 2020 – n.r.), la clasa pregătitoare au fost 4.485 înscrieri introduse în aplicație, pentru care au fost depuse și documentele necesare în școli. La acestea se adaugă alte 210 cereri, care au fost depuse doar on-line, cereri pentru care va fi nevoie de validare în școală, la momentul reluării cursurilor. Parinții ieșeni au la dispoziție aproximativ 7.500 de locuri la clasa pregătitoare în toate unitățile educaționale din județ.

Precizări înscriere clasa pregătitoare 2020-2021

De arătat că, în perioada în care sunt suspendate cursurile/activitățile în unitățile de învățământ, părinții pot opta pentru a completa cererea de înscriere on-line de la adresa https://inscriere.edu.ro/cerere/ , însă acest lucru nu este obligatoriu. Completarea cererii on-line scurtează doar timpul de așteptare la secretariatul unității de învățământ. Pentru a prelua cererea din aplicația on-line în aplicația de înscriere în învățământul primar, părinții trebuie să ajungă la unitatea de învățământ, dupa ridicarea restricțiilor de către autorități. De precizat că unitățile de învățământ nu pot vizualiza cererile de înscriere completate on-line, dacă părinții nu ajung la unitate cu datele personale. Pentru a se evita actuala stare de fapt gravă, părinții pot opta pentru înscrierea on-line, deoarece nu mai e nevoie de prezența fizică în școli, însă nu este obligatoriu. Unitatea educațională are obligația de a prelua toate cererile de înscriere indiferent dacă acestea provin din aplicația on-line sau nu.

Adauga un comentariu