WoW!

Înghite o lingură de ulei de măsline pe stomacul gol, zilnic. Uite de ce

Publicat: 10 apr. 2020

Potrivit specialiştilor, acest obicei aduce o mulţime de beneficii pentru sănătate. Iată care sunt principalele motive pentru a bea o lingură de ulei de măsline pe stomacul gol:

Uleiul de măsline este bun pentru colon

De ce să bei pe stomacul gol o lingură cu ulei de măsline? Cercetările arată ca uleiul de măsline băut pe stomacul gol protejează celulele de modificări care pot conduce la apariţia cancerului. De asemenea, are proprietăţi curative pentru colon şi este un remediu excelent pentru persoanele care suferă de constipaţie.

Uleiul de măsline este bun pentru piele, păr, unghii și oase

Acest obicei are un efect benefic asupra unghiilor, a pielii şi a părului, redându-le aspectul sănătos. Se ştie deja că este un ingredient nelipsit din măştile pentru păr sau ten, însă uleiul de măsline este mult mai eficient atunci când este administrat intern.

Uleiul de măsline curăță ficatul

Dacă bei ulei de măsline pe stomacul gol te asiguri că toate organele interne funcţionează normal şi elimina toxinele. În special, uleiul de măsline este benefic pentru ficat, deoarece stimulează detoxifierea lui. Pentru un rezultat mai bun se amesteca 2 linguri de ulei de măsline extravirgin cu zeama de la un sfert de lămâie şi se consuma dimineaţa pe stomacul gol.

Uleiul de măsline te ajută să slăbești

Conţine o cantitate mare de grăsimi omega-3, adică acele grăsimi bune care conferă saţietate şi sunt importante pentru sănătatea organismului.

În plus, studiile arată ca atunci când vrei să slăbeşti este foarte important să consumi grăsimi sănătoase, deoarece acestea stimulează metabolismul. De asemenea, uleiul de măsline este un bun înlocuitor pentru unt care conţine multe calorii şi nu este recomandat spre consum dacă vrei să scapi de kilogramele în plus.

Uleiul de măsline întărește sistemul imunitar

Tot grăsimile sănătoase sunt responsabile cu acest efect benefic asupra sistemului imunitar. Consumă zilnic o lingură cu ulei de măsline pe stomacul gol, deoarece aduce multe beneficii pentru sistemul imunitar.

Uleiul de măsline protejează inima de boli

Există două tipuri de colesterol, cel bun (HDL) şi cel rău (LDL), iar uleiul de măsline abundă în grăsimi sănătoase care măresc nivelul colesterolului bun. Astfel, inima ta este protejată de boli grave. Include uleiul de măsline în alimentaţia ta alături de o dietă echilibrată care cuprinde cereale integrale, legume şi fructe pentru a proteja sistemul cardiovascular.

Uleiul de măsline reduce inflamațiile din corp

Este unul dintre cele mai bune remedii cu efect antiinflamator în corp, de aceea ai un alt motiv ca să bei ulei de măsline pe stomacul gol.

Uleiul de maăline controlează nivelul glicemiei

Cercetările arată ca uleiul de măsline scade colesterolul rău şi nivelul glicemiei din sânge. Acest efect este benefic pentru persoanele care suferă de diabet.

Uleiul de măsline protejează creierul

Datorită compuşilor din conţinutul său, uleiul de măsline extravirgin sau presat la rece protejează creierul de maladii grave precum Alzheimer, scade riscul de depresie şi îmbunătăţeşte memoria.
Adauga un comentariu