WoW!

Îngrășământ natural pentru trandafiri – Apa în care au fiert cartofii

Publicat: 22 iul. 2021
oala cu apa in care fierb cartofii si care e un grasamant natural excelent pentru trandafiri
Apa de la cartofi și de la ouă nu trebuie aruncată. Dimpotrivă, trebuie răcită, apoi turnată la rădăcina plantelor

Nu-i aşa că şi tu, de fiecare dată când fierbi cartofii, arunci apa? Nu-i aşa că, ori de câte ori fierbi ouă, dai apa în chiuvetă? Ei bine, data viitoare să o păstrezi. Nu o mai arunca. De ce? Pentru că o poţi folosi pentru plantele din grădină sau din ghiveci. Citeşte acest material ca să afli care este cel mai bun îngrășământ natural pentru trandafiri.

Oricui îi place să aibă o curte plină de flori. Dintre toate plantele, trandafirii sunt cei mai pretabili. De ce? Pentru că se îngrijesc uşor şi înfloresc de mai multe ori pe an. Ca să le asiguri nutrienţii necesari pentru imunitate şi dezvoltare, ai nevoie uneori de substanţe speciale. De ce să foloseşti ceva cu chimicale, dacă ai la îndemână cel mai bun îngrăşământ pentru trandafiri?

Apa de la cartofi – Sursă de vitamine

Bunicii noştri nu aruncau apa în care fierbeau cartofii. Dimpotrivă, o lăsau să se răcească, după care o turnau la rădăcina plantelor. Trebuia răcită în prealabil întrucât, dacă era fierbinte, opărea efectiv florile. Este ideală pentru trandafirii plantaţi toamna. Aceştia sunt mult mai firavi, mai ales dacă sunt din crenguţe din propria curte. Trandafirii butaş din magazinele de bricolaj au sol cu nutrienţi.
Ce conţine apa în care au fiert cartofii? Ei bine, are: potasiu, amidon, electroliţi şi vitamina B12.

Iată ce mai poţi face cu apa de la cartofii fierţi:

  • curăță tenul după ce te demachiezi. Face tenul mai catifelat şi înlătură urmele lăsate de demachiant şi machiaj. Înainte de a folosi, strecoar-o;
  • sos pentru friptură. Amestecă puţină apă cu sosul de roşii şi cu celelalte condimente. Datorită amidonului din apă, sosul va fi mai legat;
  • supă sau ciorbă de legume. Leagă bine supa și dă și gust mai bun;
  • pâine. Pune apa de la cartofi în aluatul pentru pâine. Va fi mai pufoasă şi va avea gust mai bun şi mai dulce;
  • înmoaie hrana uscată a pisicilor. Dacă animăluțele nu reușesc să mănânce crănțenelele pentru că sunt prea tari, pune-le la înmuiat câteva minute în apa în care au fiert cartofii. Aceasta din urmă le priește pisicilor;
  • ajută la lustruirea argintăriei. Amidonul e secretul, întrucât el dizolvă depunerea de pe obiecte, făcându-le mai uşor de curăţat după câteva ore.

Apa în care au fiert ouăle – Sursă de vitalitate

Haideţi să aflăm dacă apa în care au fiert ouăle este şi ea bună drept îngrăşământ natural pentru trandafiri. Se pare că răspunsul este afirmativ. De ce? Pentru că acea apă este o sursă foarte bună de calciu. Mai exact calciu organic. Datorită acestuia, plantele capătă rădăcini mai puternice, iar sărurile din coaja oului îmbogăţesc solul cu nutrienţi. Apa în care au fiert ouăle este excelentă cu precădere pentru florile plantate toamna sau primăvara. Fiind la început, nu au imunitate puternică și nici rezistență la condițiile meteo. Nutrienții din apă însă ajută plantele să facă față.
Unii grădinari afirmă că e bine să uzi plantele cu apă în care au fiert ouăle o dată la 30 de zile. Bineînţeles, şi aceasta să fie la temperatura camerei.

Folosește aceste trucuri ca să asiguri cel mai bun îngrășământ natural pentru trandafiri!

Adauga un comentariu