Culinar

Ingrediente pentru copănele de pui înăbuşite, cu sos roşu

Publicat: 16 mart. 2020

Încă o reţetă recomandată pentru tine, de preparat la o masă de prânz pe care ţi-o doreşti copioasă, fără să stai, însă, foarte mult timp în bucătărie. Încearcă şi tu copănele de pui înăbuşite, cu sos roşu!

Ingrediente:

4 copănele de pui
2 cepe
8 ardei capia
250 ml suc de roşii
3 căţei de usturoi
50 ml ulei
sare şi piper
mărar şi pătrunjel

Mod de preparare:

Într-o tigaie, pune puţin ulei şi ceapă tăiată julien şi usturoiul pişat la înăbuşit. Când începe să devină aurie, adaugă copănelele spălate şi crestate. Adaugă jumătate de ceaşcă de apă, sare şi pipier şi acoperă totul cu un capac.

Între timp, pune la copt, direct pe flacăra de la aragaz, ardeii capia. Când sunt gata, lasă-i să se răcească şi curăţă-i de coajă şi se seminţe. Când amestecul din tigaie a început să scadă şi copănelele să fiarbă, adaugă sucul de roşii şi ardeii copţi tăiaţi felii. Amestecă bine şi gustă de sare. Lasă să dea în clocot încă o dată.

Între timp, taie mărunt verdeaţa. Opreşte focul şi pune-o peste copănelele cu sos roşu. Se servesc calde, simple sau cu garnitură preferată.





Adauga un comentariu