Local

Înscrierile la grădiniţă sunt puse în pericol! Angajat al Grădiniţei cu Program Prelungit nr.4, infectat cu COVID-19 (EXCLUSIV-UPDATE)

Publicat: 10 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Înscrierile la grădiniţă sunt puse în pericol Angajat al Grădiniţei cu Program Prelungit nr.4 infectat cu COVID-19 EXCLUSIV-UPDATE
Înscrierile la grădiniţă sunt puse în pericol

Înscrierile la grădiniţă sunt puse în pericol după ce un angajat de la Grădiniţă cu Program Prelungit nr.4 de pe strada Sf. Andrei a fost depistat pozitiv la infectarea cu COVID-19. Angajatul, un bărbat, se ocupa de înscrierile la grădiniţă şi a intrat, cel mai probabil, în contact cu zeci de părinţi care au venit să îşi înscrie micuţii la grădiniţă

Înscrierile la grădiniţă sunt puse în pericol! Angajatul a fost depistat pozitiv la COVID-19

Deşi înscrierile la grădiniţă se pot face şi online, mulţi părinţi aleg varianta prezenţei fizice. Totuşi, acest lucru se dovedeşte a fi un real pericol pentru sănătatea oamenilor. Un angajat de la o grădiniţă din Iaşi a fost depistat pozitiv la infectarea cu covid-19. Acesta a intrat în contact cu zeci de părinţi care au venit să îşi înscrie copii la grădiniţă. Momentan nu se cunoaşte dacă cu exactitate de unde s-a infectat bărbatul cu coronavirus

Preşedintele USLIP Iaşi, Laviniu Lăcustă, semnal de alarmă

Preşedintele USLIP Iaşi, Laviniu Lăcusta trage un semnal de alarmă referitor la numărul de cazuri de infectare cu coronavirus la nivel de unităţile de învăţământ. Acesta îşi exprima dezaprobarea despre modalitatea în care Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Sănătăţii continua să gestioneze învăţământul românesc. Laviniu Lăcusta a afirmat faptul că nepăsarea celor două ministere a dus la infectarea a mai multor persoane din învăţământ.

Soţia angajatului este cadru didactic la Colegiul de Artă Octav Băncilă din Iaşi

Amănunte cumplite ies la iveală în legătură cu infectarea administratorului de la Grădiniţă cu Program Prelungir nr.4 din Iaşi. Soţia acestuia este angajată la Colegiul de Artă Octav Băncilă din Iaşi. Este un pericol ţinând cont de faptul că, dacă angajata Colegiului este infectată cu COVID-19, riscul de a transmite infecţia la alţi elevi este unul destul de mare. Momentan, o anchetă epidemiologica este în curs.

”Administratorul Grădiniței cu Program Prelungit nr. 4 din Iași a fost confirmat ieri cu diagnosticul covid 19. Din datele preliminare ale anchetei epidemiologice, se pare că acesta a intrat, la sfârșitul săptămânii trecute, în contact cu femeile de serviciu, dar și cu unii părinți care au venit să-și achite restantele la grădiniţă. Soția administratorului, care lucrează la Colegiul de Artă Octav Băncilă din Iași, a primit rezultatul negativ după prima testare.” au afirmat reprezentanţii ISJ Iaşi.

„Politica MEC și MS continuă să facă victime!

Se confirmă din păcate un nou caz pozitiv cu virusul Covid 19 al unui angajat de la o grădiniță din Municipiul Iași. Din motive de confidențialitate și de protejare a identității, nu putem face public numele unității. Ni s-a confirmat însă că DSP urmează să facă ancheta epidemiologică. Din informațiile pe care le avem, respectivul a avut contact atât cu o parte dintre colegi, dar și cu foarte mulți părinți, care au venit să depună dosar pentru înscrierea copiilor la respectiva grădiniță.

Dorim să atragem atenția că în situația în care lucrurile se vor complica pentru angajații din respectiva unitate, în sensul agravării sau descoperirii altor cazuri, suntem hotărâți să tragem la răspundere oficialii instituțiilor centrale care într-un mod iresponsabil au generat aceste situații. Vom reveni cu detalii despre acest caz, în momentul în care vom avea informații și despre starea de sănătate a celorlalți angajați”, Laviniu Lăcustă.

Primul caz de elev pozitiv cu COVID-19 din România, la Iaşi

Primul caz de elev pozitiv cu COVID-19 la Liceul cu Program Sportiv Iași! La inceputul săptamânii a fost confirmat pozitiv primul caz de elev cu coronavirus după ce au fost reluate cursurile. Copilul este elev în clasa a VIII-a, el a contactat virusul de la bunica lui. Aceasta a fost prima dată testată negativ. Al doilea test al femeii a fost pozitiv. Mai grav este faptul că băiatul a fost două zile la școală și a intrat în contact cu alți colegi. Liderul USLIP Iași, Laviniu Lăcustă, a oferit o declarație în ceea ce privește primul caz de coronavirus la Liceul cu Program Sportiv Iași.

„Pe data de 6 iunie 2020 a fost confirmat cu noul coronavirus un elev de clasa a VIII-a de la un liceu din Municipiul Iaşi. Testarea a fost efectuată conform metodologiei, având în vedere că adolescentul a fost contact direct cu caz confirmat. Acesta a fost internat pe data de 7 iunie, este asimptomatic şi starea de sănătate este bună. Ancheta epidemiologică a stabilit până în momentul de faţă că elevul a fost prezent de două ori la sesiunile de pregătire pentru Evaluarea Naţională 2020 şi că au fost respectate toate măsurile de protecţie impuse pentru desfăşurarea acestor activităţi: distanţa dintre elevi, purtarea măştilor atât în timpul orelor cât şi în pauze, dezinfectarea mâinilor, aerisirea sălilor de curs în pauze şi dezinfecţia suprafeţelor cu substanţe biocide.” menţiona Laviniu Lăcustă.

Adauga un comentariu