Prima pagină » Cancan » Înșelătorie în numele lui Carmen Iohannis. Cum au fost păcăliți mai mulți pensionari

Înșelătorie în numele lui Carmen Iohannis. Cum au fost păcăliți mai mulți pensionari

09 sept. 2020, 09:59,
BZI.ro, în Cancan

Înșelătorie în numele lui Carmen Iohannis. O nouă escrocherie circulă în mediul online și aceasta este legată tocmai de soția președintelui. De fapt este vorba de un cont fals, făcut pe numele Carmen Iohannnis, prin intermediul căruia se promit mulți bani. Așadar, aveți grijă dacă proimiți astfel de mesaje.

Înșelătoriile din mediul online i-au amploare. Escrocii se folosec de identitatea unor persoane publice pentru a păcăli oamenii. De data aceasta este vorba de un cont fals de Facebook care îl copiază pe cel al soției președintelui Iohannis. Prin intermediul acestuia au fost contactați mai mulți pensionari cărora li se spunea ca vor primi o donație importantă. Tot ce trebuiau să facă era să apeleze un anumit număr de telefon.

Înșelătorie în numele lui Carmen Iohannis

Printre persoanele care au reacționat la această înșelătorie se numără și Mircea Badea. Acesta a luat foc când a auzit de această practică și mai ales că în România există pensionari dispuși să îi de bani lui Carmen Iohannis. Acesta s-a arătat revoltat de naivitatea oamenilor și de câte de ușor pot să fie păcăliți.

Mircea Badea și-a exprimat revolta într-un mesaj postat pe rețelele de socializare. Acesta a distribuit un articol în care se explica întreaga înșelăciune și a completat cu mesajul:

„Deci există pensionari care i-ar fi dat bani lui Carmen Iohannis?!?!”

Cum sunt păcăliți pensionarii

Totul se derulează prin intermediul unui cont fals de Facebook care îl copiază pe cel al soției lui Klaus Iohannis. Astfel, escrocii au contactat mai mulți pensionari cărora le spuneau că vor primi o donație daca vor apela un anumit număr de telefon.

Epoch Times a publicat mai multe mesaje de la o persoana care și-a făcut cont cu numele Carmen Iohannis. În mesajul trimis i se spune pensionarului că poate beneficia de o donație dacă apelează la un anumit număr.

Mesajul înșelător

„Din prietenie, primiți cele mai bune salutari ale mele. Sper ca prin harul lui Dumnezeu să te descurci bine. În primul rând, aș dori să-mi ofer scuze sincere pentru aceasta introducere brusca în intimitatea voastră.

Aș dori să vă informez despre o veste care mi-a marcat viața și sper ca această veste va marca și dvs. cercetare academică și profesională, ca parte a unui summit cu privire la condițiile de viață ale copiilor plasați în Africa de Vest. El m-a contactat când am fost într-o călătorie guvernamentală și m-a făcut să înțeleg că are nevoie de o mașină, un telefon mobil și un capital pentru instalarea lui și alte nevoi pentru a-și termina stagiu în bune condiții.

Mi-a plăcut foarte mult nepotul meu, pentru că avea 26 de ani și aproape că își terminase studiile universitare și pentru asta i-am trimis: 2 Telefoane mobile IPHONE 11 pro Max, UN COMPUTER APLE – 2 CONDITIONARI AER SHARP, un MASTERCARD CONTAIND 350.000 Euro cu care puteți efectua retrageri la orice bancă din țara dvs., un Mercedes GLE 2018.

Toate acestea printr-o agenție privata internațională de transport de mărfuri și materiale «Fedex Express»”, este o parte din mesajul primit de pensionari.

Așadar, prin această înșelătorie în numele lui Carmen Iohannis li se spunea că toate obiectele de valoare o să fie primite de către ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *