Cancan

Secretul lui Carmen Iohannis. Ce făcea Prima Doamnă a României pe vremea lui Ceauşescu

Publicat: 06 sept. 2020
Secretul lui Carmen Iohannis
Secretul lui Carmen Iohannis. Ce făcea Prima Doamnă a României pe vremea lui Ceauşescu

Secretul lui Carmen Iohannis a ieşit la iveală. Chiar dacă era interzis, pe vremea comuniştilor, când era doar o adolescentă, Carmen Iohannis participa la slujbele clandestine oficiate de protopopul Pompeiu Onofreiu în locuinţa sa privată.

Carmen Iohannis este modelul de soţie la care orice preşedinte visează. Elegantă, Prima Doamnă a României se face simţită oriunde merge prin rafinament şi bun gust. Din trecutul ei, anumite pasaje vin să-i contureze caracterul arătat azi, completând imaginea unui personaj discret.

Deşi de multe ori s-a speculat pe marginea aspectului vestimentar arătat, Carmen Iohannis nu întotdeauna a avut grijă ţinutei şi, oricum, n-a făcut mereu din asta un obiectiv. De fapt, arata impact.ro, altele erau priorităţile soţiei preşedintelui în tinereţe.

Secretul lui Carmen Iohannis. Ce făcea Prima Doamnă a României pe vremea lui Ceauşescu

Pe vremea comuniştilor, când era doar o adolescentă, Carmen Iohannis participa la slujbele clandestine oficiate de protopopul Pompeiu Onofreiu în locuinţa sa privată, situată în strada Şelarilor (Sibiu). De altfel, la aceste slujbe era prezent uneori şi Klaus Iohannis. Se poate spune că Prima Doamnă a României a învăţat de atunci să fie un promotor al libertăţii religioase şi de gândire, chiar din perioada când ţara ducea lipsă de aşa ceva, prin prisma regimului comunist.

Carmen Lazaruca, după numele de faţă, s-a născut într-o familie înstărită de catolici, din satul Santu, judeţul Mureş. Tatăl ei, Ion Lazaruca, era de meserie blănar, o îndeletnicire banoas în vremea comunismului. În copilăria, fiica lui Ion Lazaruca a luat lecţii de balet, dar şi de pian, fiind un copil ajutat să îşi dea frâu liber creativităţii.

La vârsta de 22 de ani, Carmen Iohannis l-a cunoscut pe Klaus, cel care avea să-i devină soţ. Înainte de a ajunge în Capitală, cei doi au lucrat ca profesori la Agnita şi Sibiu. Klaus Iohannis a intrat în politică în 2000, devenind primarul Sibiului, ales din partea Forumului Democrat al Germanilor din România.

Cum arată Carmen Iohannis în tinereţe! Imagini în premieră cu prima doamnă! Cum se îmbraca soţia preşedintelui

Carmen Iohannis este mereu în atenţia publicului şi a presei la întâlnirile importante la care prima doamnă participa alături de soţul ei, preşedintele Klaus Iohannis. Ţinutele primei doamne au fost mai mereu în centrul atenţiei. Unii au apreciat-o pentru îndrăzneală, în timp ce alţii au fost critici cu ea. Imaginile cu prima doamnă din tinereţe arată că a fost mereu atentă la felul în care arată.

Carmen şi Klaus Iohannis sunt căsătoriţi de aproape 30 de ani. Nunta celor doi a avut loc în noiembrie 1989, după şapte ani de relaţie. „Ne-am plăcut, pur şi simplu, iar chimia dintre noi depăşeşte orice descriere. Dacă se întâlnesc doi oameni care se plac şi se înţeleg, restul devine irelevant. Este foarte uşor ca doi oameni tineri să se placă şi să se îndrăgostească şi asta s-a întâmplat cu mine şi cu soţia mea”, a mărturisit Klaus Iohannis în autobiografia publicată înainte de campania electorală pentru alegerile prezidenţiale.

Carmen Iohannis, eleganta şi în fotografiile făcute în tinereţe

„Petrecerea s-a ţinut la restaurantul hotelului Parc, aproape de stadionul din Sibiu. Au avut o grămadă de invitaţi, vreo 200 de oameni, adică o sută de familii. Mai mulţi au fost din partea familiei lui Carmen, adică din partea noastră, pentru că Lazurca este neam mai numeros ca al lui Iohannis, mai ales că mulţi saşi plecaseră deja din România. Iar Ioan, tatăl lui Carmen, era un blănar respectat, au venit mulţi la nunta doar pentru că îl ştiau pe el”, a declarat pentru wowbiz.ro Doina Lazurca, verişoara primei doamne a României.

Din fotografiile făcute în tinereţe reiese că soţia preşedintelui României a fost întotdeauna atentă la felul în care arată. I-a plăcut să fie cocheta şi elegantă şi a păstrat acest trend până în ziua de azi. Carmen Iohannis a fost foarte apreciată de presă internaţională la dineul organizat de familia Macron la Palatul Elysee, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la semnarea Armistiţiului care a încheiat Primul Război Mondial.

Adauga un comentariu