Economic Local

Inspectoratul de Poliție Județean Iași cumpără două mașini de teren dotate cu tehnică criminalistică! Contractul are o valoare de 60.000 de euro

Publicat: 24 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Inspectoratul de Poliție Județean Iași cumpără două mașini de teren dotate cu tehnică criminalistică Contractul are o valoare de 60.000 de euro
Criminaliștii din cadrul IPJ Iași vor beneficia de tehnică modernă

Două noi autolaboratoare vor intra în dotarea IPJ Iași. Procedura de achiziții este programată la finalul lunii martie 2021. Investiția face parte dintr-un program de cooperare cu Republica Moldova. Licitația pentru reabilitarea posturilor de poliție din județul Iași a eșuat

Noi achiziții sunt anunțate pentru Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași. Pe data de 25.03.2021, în cadrul Programului de Cooperare cu Republica Moldova, este organizată o licitație pentru achiziția unui număr de două autolaboratoare (SUV 4×4) dotate cu tehnică criminalistică. Prevederea bugetară a procedurii este de 275.882 lei, fără TVA, aproximativ 60.000 de euro. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

„La momentul actual, cele două autospeciale criminalistice utilizate de specialiștii criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic sunt reduse ca număr, din punct de vedere tehnic acestea sunt vechi și foarte uzate, iar dotările actuale nu mai corespund nevoilor existente din teren. Obiectivul specific al prezentului proiect constă în îmbunătățirea condițiilor materiale și creșterea mobilității Biroului de Investigare Tehnico – Știintifică a Locului Faptei din cadrul Serviciului Criminalistic Iași”, se arată în caietul de sarcini.

Autolaboratoarele trebuie furnizate în termen de 6 luni de la semnarea contractului

Conform condițiilor impuse de autoritatea contractantă, cele două autolaboratoare trebuie furnizate în termen de 6 luni de la semnarea contractului.

„Contractantul este responsabil pentru instruirea la locația de livrare a personalului desemnat de autoritatea contractantă. Scopul instruirii este de a transfera cunoștințele necesare pentru a opera autospecialele de criminalistică și toate echipamentele instalate pe acestea. Numărul persoanelor care vor fi instruite este de minimum două persoane, timp de minimum două ore într-o zi calendaristică la alegere. Perioada de garanție pentru autoturismul oferit va fi de minimum 36 de luni sau minimum 100.000 de km pentru funcționarea fără defecțiuni, iar pentru celelalte echipamente, de minimum 12 luni pentru funcționarea fără defecțiuni”, se mai arată în documentația procedurii.

Nu în ultimul rând, a fost lansată altă licitație pentru achiziția mai multor loturi de echipamente pentru investigații criminale.

IPJ Iași încearcă să reabiliteze posturile de Poliție din județul Iași

Posturile de poliție din județul Iași vor fi modernizate. În vara anului 2020, IPJ Iași a demarat o licitație pentru reabilitarea posturilor de poliție din Trifești, Popricani și Comarna. Proiectul face parte din Programul Operațional Comun România – Moldova „Cooperare regională pentru prevenirea și lupta împotriva criminalității transfrontaliere în regiunea de frontieră dintre România – Moldova”. Prevederea bugetară este de 1.739.718 lei, fără TVA, aproape 350.000 de euro.

„Clădirea care face obiectul prezentului obiectiv de investiții a fost construită în anul 1972, iar de la darea în exploatare au fost realizate doar reparații și igienizări curente. Obiectivul are regimul de înălțime parter și suprafața construită de 137 mp la sol, iar desfășurată de 137 mp. Structura de rezistență este din zidărie blocuri de beton cu goluri”, se arată în descrierea situației de la postul de poliție din Comarna.

Licitația a fost anulată de două ori în decursul unei luni.

Adauga un comentariu