Prima pagină » Local » Inspectoratul Școlar Județean Iași, partener alături de alte șapte instituții din cinci țări în cadrul unui proiect Erasmus+, „Digitalizarea conținuturilor instruirii pentru învățământul gimnazial”, organizat la Istanbul!

Inspectoratul Școlar Județean Iași, partener alături de alte șapte instituții din cinci țări în cadrul unui proiect Erasmus+, „Digitalizarea conținuturilor instruirii pentru învățământul gimnazial”, organizat la Istanbul!

25 ian. 2023, 02:00,
Andreea Timofte, în Local

În perioada 18-21 ianuarie 2023, Universitatea Boğaziçi din Istanbul a găzduit sesiunile de formare ale profesorilor implicați în derularea proiectului „Digitools” („Digitalization of Training Contents for Middle Schools” – „Digitalizarea conținuturilor instruirii pentru învățământul gimnazial”), proiect Erasmus+  în care Inspectoratul Școlar Județean Iași este partener, alături de alte șapte instituții din cinci țări: The Governorship of Istanbul – Turcia, Center for Educational Initiatives – Bulgaria, Instituto Para El Fomento Del Desarrollo Y la Formacion – Spania, Innoquality System Limited –  Irlanda, Advanced Technology System – România, Boğaziçi Universitesi –  Turcia, Istanbul Milli Egitim Mudurlugu – Turcia

Având ca scop dezvoltarea de resurse educaționale digitale pentru a promova calitatea învățării și pentru a îmbunătăți abilitățile și competențele didactice digitale ale profesorilor, proiectul se află în ultima etapă de implementare, care presupune testarea activităților de învățare, create pe platforma proiectului (https://digitoolsplatform.eu/), în domeniile matematică, științe și limba engleză. Activitățile de învățare au fost dezvoltate într-un mediu colaborativ, cu instrumentele oferite de tehnologia H5P, adresându-se elevilor de gimnaziu.

Sesiune de formare în cadrul proiectului Erasmus+

Conținutul activităților vizează programele școlare ce sunt comune celor patru țări implicate în proiect.

Activitățile de formare organizate la Universitatea Boğaziçi au inclus prelegeri, ateliere de lucru și sesiuni de reflecție care au creat cadrul pentru evaluarea, ameliorarea și dezvoltarea unor noi aplicații digitale pentru elevi, cu ajutorul instrumentelor web 2.0 și web 3.0, prezentate și analizate în ghidul de evaluare digitală, elaborat în cadrul proiectului.

Prin produsele create în cadrul proiectului „Digitools”, profesorii și elevii din învățământul gimnazial ieșean au la dispoziție resurse consistente pentru a preda și învăța într-un mediu interactiv, pe baza unor conținuturi relevante și atrăgător prezentate.

Alte mobilități din cadrul programului

În vara anului trecut, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi a implementat proiectul european Erasmus+, „Specific Learning Disorder no more!” (LEAD), alături de instituții partenere din Italia, Belgia și Spania.

Proiectul a vizat creșterea incluziunii școlare și scăderea abandonului școlar timpuriu (ESL) în rândul elevilor de 9-14 ani, cu deficiențe specifice de învățare – dislexie, disgrafie, discalculie și disortografie, precum și dezvoltarea competențelor care le vor permite să învingă barierele din procesul de învățare a citirii și scrierii.

Revizuirea manualului pentru sesiunea de formare a structurii platformei de învățare „My Skills”, distribuirea buletinelor informative și actualizarea planului de diseminare, planificarea sesiunii de formare din Policoro (luna mai 2022) și a reuniunii transnaționale din România (luna martie 2022) au făcut obiectul celei de-a doua reuniuni transnaționale. Această activitate a fost găzduită de instituția parteneră, Universitatea din Valladolid, în perioada 4-5 octombrie 2021, iar ISJ Iași a fost reprezentat de un inspector școlar pentru învățământul primar și inspectorul pentru proiecte educaționale, precum este și Erasmus +.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *