National

Inspectorii sanitari veterinari au dat amenzi de peste 150.000 de lei în stațiunile de pe litoral

Publicat: 14 aug. 2020

Un număr de 29 de amenzi, în valoare de peste 150.000 de lei au fost date, în perioada 10-13 august, unităților de alimentație publică, pentru abateri de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor.

Medicii veterinari oficiali care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2020 au verificat, în perioada 10 – 13 august, 121 de unităţi amplasate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia. Au fost verificate 46 de restaurante, 9 baruri,  1 snack-bar, 4 braserii, 8 unităţi de tip bufet, 13 de  unităţi tip fast – food, 2 rulote, 2 pizzerii, 1 patiserie, 5 laboratoare de cofetărie/patiserie, 27 magazine alimentare, 1 tonetă,1 magazin de pește și 1 gelaterie.

Amenzi de aproape 150.000 de lei, aplicate de medicii veterinari

„Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 29 de unități, respectiv 11 restaurante, 7 unități tip fast – food, 1 pizzerie, 2 braserii, 1 magazin de pește și 7 magazine alimentare au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 158.000 de lei.”, se precizează în comunicatul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Potrivit sursei citate, în urmă controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la:  manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare, condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea ouălor în condiţii necorespunzătoare, depozitarea, alimentelor sub formă de materii prime sau semipreparate împreună cu produse finite care se consumă fără prelucrare termică, funcționarea fără documente de înregistrare sanitară veterinară.

Aceștia au mai confiscat și peste 31 de kg de produse alimentare improprii consumului uman, urman că acestea să fie distruse.

ANSVSA precizează că, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786.577007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr de telefon funcţionează în paralel cu cel al Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

Adauga un comentariu