Magazin

Instalarea unui sistem de canalizare la casă – Ce probleme pot să apară?

Publicat: 04 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Instalarea unui sistem de canalizare la casă  Ce probleme pot să apară

Cele mai importante părți ale sistemului de alimentare cu apă sunt canalizarea și drenajul. Alegerea componentelor pentru canalizare se face cu atenție, acestea trebuie să fie de cea mai bună calitate și selectate în funcție de tipul de canalizare: de uz casnic, industrială, pluvială.

Racordarea la fosa septică sau la stația de epurare

Dacă vreți să aveți o casă departe de zgomotul orașului, undeva la țară, este posibil să nu aveți acces la canalizarea stradală. Prin urmare, trebuie să treceți pe fosa septică de canalizare, pentru care sunt necesare o serie de lucrări pentru racordare. Această stație subterană va colecta și epura apele pe care le folosiți la casă. Ele vor fi eliminate prin vidanjare sau printr-un câmp de drenaj.

Pentru construcția fosei septice trebuie să apelați la un specialist, deoarece este necesar un proiect de construcție. Acesta va stabili locul unde este potrivit să se facă amplasarea bazinului, în funcție de stabilitatea solului și va recomanda luarea unor măsuri de hidroizolare. Dacă este vorba despre un teren în pantă, atunci fosa se construiește în aval.

Atunci când vă construiți casa și nu aveți acces la canalizare, trebuie să vă gândiți și la sistemul alternativ de epurare. Prin urmare, fosa septică este parte din proiectul casei, ea se construiește din beton, IBC, polietilenă sau fibră de sticlă. Cea mai scumpă, rezistentă și durabilă în timp este fosa septică din beton. Pentru realizarea ei aveți nevoie și de țevi, capace de vidanjare, fitinguri de canalizare, materiale pentru hidroizolație.

Pentru ridicarea casei vă trebuie autorizație de construcție și certificat de urbanism.

Durata de viață a fosei septice depinde de întreținerea ei. Volumul bazinului contează, iar vidanjarea și inspecția sunt lucrări obligatorii. Fosa septică este o soluție pentru cei care au ales să trăiască la casă, într-o zonă unde canalizarea nu a ajuns încă, deci la munte sau la sat.

Racordarea la rețeaua stradală de canalizare

Dacă locuiți la casă și vă doriți schimbarea traseului conductei ce duce la fosa septică, spre o conductă stradală, atunci ar fi bine să aveți în vedere o serie de aspecte importante, pe care le puteți afla și de la un specialist. În primul rând ar trebui să anulați fosa septică, pe care probabil deja o aveți instalată la casă. Abia apoi vă puteți racorda la rețeaua stradală de canalizare.

Un specialist va măsura cotele terenului și va analiza situația, pentru a se asigura că prin montarea conductei, aceasta nu se va înfunda (din cauza depunerilor și a unor posibile probleme cu privire la sistemul de autocurățare al acesteia).

Pantele de canalizare se calculează în funcție de diametrul conductei, cotele topometrice ale terenului, distanța dintre cămine, viteza de autocurățare. Pentru lucrări sunt necesare o serie de materiale: țevi speciale sau conducte, nisip, un cămin canalizare, material de umplutură, fittinguri. Toate acestea costă, iar prețurile diferă în funcție de cantitatea materialelor și calitatea lor.

Indiferent de proiectul de canalizare sunt necesare și sisteme speciale de cămine canalizare cum sunt cele oferite de SC Best Invest Group SRL, care se adaptează proiectului respectiv și respectă standardele în vigoare.

Care sunt cele mai frecvente probleme ce ar putea produce daune la sistemul de canalizare al casei?

Una ar putea fi blocajul de scurgere, care se poate elimina cu ajutorul unui instalator. Desigur problema va fi rezolvată, dar trebuie plătită o sumă de bani pentru acest serviciu realizat. Blocajul de scurgere poate fi eliminat și de dvs. dacă aveți cunoștințe despre modul cum funcționează astfel de sisteme de drenaj.

Dacă sistemul de conducte este foarte vechi, este posibil să apară o problemă majoră, cum ar fi producerea de fisuri care, pentru a fi acoperite, este nevoie uneori de excavare.

Adauga un comentariu