Actualitate

Instanța i-a dat dreptate lui Liviu Dragnea! Penitenciarul Rahova, obligat să îl scoată pe acesta la muncă

Publicat: 15 ian. 2021
Fostul lider PSD Liviu Dragnea va putea munci în cadrul Penitenciarului Rahova

Instanța i-a dat dreptate lui Liviu Dragnea, magistrații hotărând că Penitenciarul Rahova trebuie să ia măsurile legale pentru a-i permite lui Liviu Dragnea 2să presteze activități lucrative cu caracter gospodăresc”. Decizia este definitivă și Penitenciarul Rahova trebuie să pună în aplicare hotărârea magistraților.

„În temeiul art. 56 Legea nr. 254/2013, admite contestaţia formulată de petentul – condamnat Dragnea Nicolae Liviu împotriva încheierii nr. 1158/2020 a judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova (dosar nr. 1327/2020), în contradictoriu cu intimatul Penitenciarul Bucureşti-Rahova”, se arată în decizia luată de instanță.

Penitenciarul Rahova, obligat să îl scoată pe acesta la muncă

Magistrații au desființat prima decizie și i-au dat dreptate lui liviu Dragnea, permițându-i să muncească în penitenciar.

„Desfiinţează încheierea atacată şi rejudecând: obligă Penitenciarul Rahova de a lua măsurile legale pentru a i se permite petentului să presteze activități lucrative cu caracter gospodăresc în cadrul Penitenciarului Rahova.

În baza art. 275 al. 3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, la data de 15.01.2021”, se mai arată în decizia luată de instanță.

Sancționat pentru un interviu pe Skpe

Liviu Dragnea a fost sancţionat după apariţia interviului dat prin Skype fostei sale consiliere şi a rămas fără drept de muncă. Cum zilele de muncă sunt considerate zile executate câştigate, fostul lider PSD a pierdut, din cauza sancţiunii, şansa de a ieşi ceva mai repede din penitenciar.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a transmis atunci că nu a aprobat interviul, ci doar i-a permis lui Liviu Dragnea să comunice online cu apropiaţii, pe Skype.

Liderul PSD a fost condamnat la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman, în 27 mai 2019.

I-a fost respinsă cererea de revizuire a condamnării

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție i-au respins, marţi, 13 ianuarie, cererea de revizuire a condamnării de trei ani şi jumătate de închisoare cu executare primită în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Liviu Dragnea a solicitat revizuirea pedepsei de trei ani și șase luni de închisoare. De asemenea, fostul lider al PSD a cerut în instanță și suspendarea executării sentinței de condamnare.

„Cu majoritate, respinge ca inadmisibilă cererea de revizuire formulată de revizuentul Dragnea Nicolae Liviu împotriva sentinţei penale nr.377/21.06.2018 a ICCJ – Secţia Penală pronunţată în dosarul nr.2628/1/2016. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicarea copiei minutei”, se arată în decizia instanţei.

Partenera de dosar a lui Liviu Dragnea, eliberată

Partenera de dosar a lui Liviu Dragnea a părăsit închisoarea, după ce a ispăşit o parte din pedeapsa de 3 ani şi 7 luni pe care a primit-o în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman. Este vorba despre fostul director al DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, care a fost eliberat condiționat din închisoare, după condamnarea în dosarul angajărilor fictive, în care este și fostul lider PSD Liviu Dragnea.

Decizia instanței în cazul Floarei Alesu nu a fost atacată de procurori, după ce Judecătoria Ploiești a admis cererea de liberare condiţionată a acesteia. Floarea Alesu a fost condamnată la executarea pedepsei de 3 ani, 7 luni şi 20 de zile închisoare, prin sentinţa penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Intervalul cuprins între data liberării condiţionate şi data împlinirii duratei pedepsei, care ar fi fost 23 septembrie 2022, va fi termen de supraveghere pentru condamnată, potrivit legii. Decizia Judecătoriei Ploiești este dată pe 14 decembrie și este prima eliberare în dosarul angajărilor fictive în care este condamnat și fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea.

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, în 27 mai 2019, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

Comentarii
Adauga un comentariu