Coronavirus

Institutul Național de Sănătate Publică, semnal de alarmă cu privire la evoluția pandemiei în România

Publicat: 23 iul. 2020
DSP Iași: Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea noului coronavirus

Institutul Naţional de Sănătate Publică le reaminteşte românilor, într-o postare făcută joi dimineața, cât de importantă este respectarea cu stricteţe a măsurilor de prevenire şi limitare a răspândirii infecţiei cu coronavirus, ”având în vedere evoluţia alarmantă a cazurilor de infecţie cu COVID-19”.

Mesaj alarmant de la INSP

Într-un comunicat postat pe site-ul INSP, autorităţile sanitare roagă populaţia să respecte măsurile de bază de protecţie sanitară, „acestea fiind singurele instrumente cu care putem preveni transmiterea virusului SARS-CoV-2 şi îmbolnăvirea cu COVID-19”.

„Reluarea activităţilor şi evoluţia favorabilă a situaţiei numărului infectărilor sunt strâns legate de comportamentul fiecărui individ. Recomandăm informarea din surse oficiale şi adoptarea unui comportament responsabil”, precizează institutul în comunicatul intitulat „INSP trage un semnal de alarmă cu privire la evoluţia epidemiei de COVID-19”.

GCS a anunţat miercuri, în ultima raportare, 1.030 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând la 40.163. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 372 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Medic român renumit: „Vom muri pe capete, din cauza incoştienţei”

Unul dintre medicii aflați în prima linie în lupta împotriva virusului îndeamnă populația să respecte măsurile de precauție. „Vom muri pe capete, din cauza incoştienţei. Doar voi ne puteţi ajuta! Fiţi responsabil. Masca, distanţare şi spălatul riguros al mâinilor. Încercăm să limitam şi noi ceva?!”, este mesajul medicului de la spitalul din Carei, citat de Presa SM. În urmă cu câteva săptămâni, medicul atrăgea atenția că ne aflăm în pragul valului doi.

Adauga un comentariu