Economic Local

Institutul Regional de Oncologie Iași cumpără preparate pentru pacienți și medici! Valoarea contractului este de 1,5 milioane de euro

Publicat: 01 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Institutul Regional de Oncologie Iași cumpără preparate pentru pacienți și medici Valoarea contractului este de 15 milioane de euro
Centrul de Cercetare TRANSCEND a câştigat unul dintre cele mai prestigioase proiecte europene de cercetare şi inovare

Nu mai puțin de 24 de regimuri alimentare trebuie respectate de către pacienții de la Institutul Regional de Oncologie Iași. La finalul lunii martie 2021 este programată licitația pentru achiziția serviciilor de catering. Autoritatea contractantă a stabilit și meniurile zilnice

Firmele care pot asigura servicii de catering au la dispoziție un contract generos din partea Institutului Regional de Oncologie (IRO) Iași. Pe data de 30.03.2021 este programată licitația pentru achiziția serviciilor. Valoarea estimată a contractului este de 7.001.856, fără TVA, aproximativ 1,5 milioane de euro.

„Fiecare persoană care lucrează în zona de manipulare a alimentelor va menține curățenia personală la un nivel înalt și va purta echipament de protecție curat. Personalul bucătăriilor sau oficiilor va fi supus controlului medical la angajare și controalelor medicale periodice. O persoană desemnată de firmă va supraveghea zilnic starea de sănătate și de igienă individuală a personalului din blocul alimentar, ea va investiga activ pe toți lucrătorii înainte de a începe munca și dacă prezintă semne de boală îi va trimite la medic”, se arată în caietul de sarcini.

De precizat că, aprope zilnic, la Iași, sunt diagnosticați pacienți cu cancer.

Pacienții și medicii vor mânca preparatele furnizate de firma de catering

Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru cu o durată de 3 ani. Astfel, pentru această perioadă este solicitat un număr maxim de 334.800 de porții pentru pacienți și 10.800 de porții pentru medici. Preparatele trebuie să acopere 24 de regimuri alimentare. Printre meniurile solicitate se numără: omletă, mămăligă, cartofi natur, salată orientală, orez cu lapte, sarmale cu carne de pui, borș de sfeclă, ciorbă cu cartofi, ciorbă din legume, ciorbă de pui, supă din roșii și orez, supă din legume etc. Pe meniurile dedicate medicilor de gardă se află ciorbă rădăuțeană, ciorbă de perișoare, ciorbă de văcuță, pulpă de pui la cuptor, chifteluțe de pui, șnițel din piept de pui, omletă cu brânză, legume la grătar, cartofi la cuptor, cartofi prăjiți, piure de cartofi, salată de varză, salată de sfeclă roșie, salată verde cu roșii și castraveți, gogoșari în oțet, murături, pâine Graham, pâine albă.

IRO va achiziționa medicamente și materiale sanitare în valoare de 68 de milioane de euro

Totodată, IRO a lansat altă licitație, pentru achiziția mai multor loturi de medicamente și materiale sanitare. Contractul estimat la o valoare de 328.114.771 lei, fără TVA, aproape 68 de milioane de euro, se va desfășura pe o perioadă de 36 de luni. La procedură au fost depuse nu mai puțin de 38 de oferte. Printre firmele participante se numără: Pharma Ahead SRL, Direct Pharma Logistics SRL, B. Braun Medical SRL, Flexi Pro SRL, Pharmafarm SRL, Farmacia Remedia Distribution & Logistics SRL, TZMO Romania SRL, Alliance Healthcare Romania SRL, Atlas Medical SRL, Felsin Farm SRL, Bio Eel SRL, Coramed Medizinische Produkte SRL, Pharma SRL, Steril Romania SRL, Compania Națională Unifarm SA.

Contractul presupune și furnizarea mai multor loturi de medicamente destinate pacienților cu afecțiuni oncologice. Autoritatea contractantată a inclus pe lista achizițiilor și echipamentele de protecție necesare pe perioada pandemiei de COVID-19. Este vorba despre halate chirurgicale dublate, măști chirurgicale cu șiret/elastic, papuci chirurgicali etc.

Adauga un comentariu