Destinatii turistice

Insula Sfantul Stefan: PERLA din Marea Adriatica – VIDEO

Publicat: 07 apr. 2020
Insula Sfantul Stefan
Insula Sfantul Stefan

Insula Sfantul Stefan. Acest loc minunat, căutat în ultimii ani de tot mai mulţi turişti, este una dintre cele mai frumoase micro-statiuni turistice din Muntenegru. De-a lungul istoriei, insulă a trecut prin multe încercări. Insulă este o cetate fortificată în secolul al XV-lea şi a servit ca loc de retragere pentru piraţii Marii Adriatice. A mai fost şi un sat folosit ca bastion anti-otoman.

Clădirea de pe insula Sveti Ştefan a fost terminată în 1936. Construcţia era proiectată pentru a fi folosită ca destinaţie de vacanţa de către Regina Maria Karadodevic, la marginea unui sat din secolul al XV-lea. Nu a apucat să se bucure prea mult de ea pentru că agitaţia de la mijlocul războiului a determinat schimbarea proprietarului în 1941.

Insula Sfantul Stefan. Vizitată de multe personalităţi

Între anii ’60 şi ’80, porţiunea de pământ conectată de mal printr-un istm subţire a trecut de la figuri regale la vedete ale cinematografului. Printre alţii, prin Iugoslavia de atunci au fost invitaţi Elizabeth Taylor, Kirk Douglas sau Carlo Ponţi. Acestea au venit să se bucure de apele curate ale Adriaticii, grădinile mari şi peisajele extrem de frumoase din Vestul Muntenegrului.

După destrămarea Iugoslaviei, a urmat o perioadă nefastă pentru fostul refugiu regal. Toate astea până în momentul în care întreaga insulă a intrat în portofoliul Aman Resorts. După o investiţie considerabilă şi mai mulţi ani petrecuţi în reconstrucţie, Sveti Ştefan s-a transformat într-o micro-statiune de cinci stele.

În total, insula numără 58 de camere găzduite de vechile case ale satului. Tot aici veți găsi opt apartamente de lux în interiorul vilei Milocer, fiecare mai mare de 120 mp. Aman Resorts a redat strălucirea vechii vile Milocer introducând întreaga insulă într-o staţiune întinsă pe 32 de hectare.

Insula Sfântul Ştefan acoperă toate nevoile turistice, de la relaxare la restaurante şi locuri în care se pot consuma preparate tradiţionale. Totodată în Muntenegru puteţi găsi mănăstiri ascunse printre dealuri şi oraşele istorice Budva, Cetinje sau Podgorica.

Adauga un comentariu