Eveniment-Social

Întâlnirile Revistei Poezia, ediţia I, la Iași

Publicat: 12 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Întâlnirile Revistei Poezia ediţia I la Iași
Eveniment important la Iași

Luni, 12 decembrie 2022, ora 12, au loc Întâlnirile Revistei Poezia, ediţia I, acțiune ce va avea loc la sediul Filialei Iași a Uniunii Scriitorilor din România (str. Gr. Ureche 7). Evenimentul va debuta cu dezbaterea cu tema: Revistele de poezie: o necesitate sau un lux. Va urma lansarea antologiilor: INTERVIURILE REVISTEI POEZIA și ALTE GÂNDURI DESPRE POEZIE. Acțiunea se va încheia cu acordarea unor premii importante organizatorilor de acțiuni culturale dedicate poeziei.

„Poezia dispune neîngrãdit, dupã bunul ei plac, de suferintã si dorintã-de plãcere si durere-de eroare si adevãr-de sãnãtate si maladie”(Novalis)

Revista POEZIA apare trimestrial, din 1995, la începutul fiecãrui anotimp, în vara acestui an sarbătorind apariția a 100 de anotimpuri. Publicatia se subintituleazã revistã de culturã poeticã și apare sub egida Uniunii Scriitorilor din România. POEZIA îsi propune publicarea poeziei românesti contemporane, a poeziei universale în hainã româneascã, eseuri pe teme de creație si de culturã poeticã, o sectiune ce dezbate o anumitã temã propusã pentru fiecare numãr; în cuprinsul ei sunt prezente cronici la cãrțile de poezie apărute, interviuri cu mari poeți si scriitori români și strãini.

Adauga un comentariu