Local

Întâmplare stranie! O tânără de 35 de ani din Iași își ducea copilul la școală când a căzut secerată și a intrat în comă. Tot mai mulți tineri mor. Vaccinul împotriva COVID-19 are vreo legătură?

Publicat: 21 sept. 2022
_____ Vizualizări 9 Comentarii
Întâmplare stranie O tânără de 35 de ani din Iași își ducea copilul la școală când a căzut secerată și a intrat în comă. Tot mai mulți tineri mor. Vaccinul împotriva COVID-19 are vreo legătură
O tânăra a căzut seceratî după un stop cardio respirator pe care l-a făcut în timp ce își ducea copilul la școală

O femeie de 35 de ani a căzut secerată chiar când își ducea copilul la școală. A intrat în stop cardio-respirator și a fost resuscitată de medici lângă un parc din zona CUG

O femeie în vârstă de 35 de ani a căzut secerată pe stradă, în timp ce își ducea copilul la școală, și a intrat în stop cardio-respirator. Martorii au sunat la numărul unic de urgențe 112, iar la fața locului au intervenit un echipaj medical care i-a acordat primul ajutor. Din câte se pare, când a căzut, femeia a fost observată de un medic ce trecea pe acolo întâmplător. Acesta ar fi inițiat manevrele de resuscitare, până la venirea ambulanței, care au fost continuate, iar femeia și-a recăpătat pulsul. Totuși, starea ei era una extrem de gravă și a fost transportată de urgență la Spitalul „Sfântul Spiridon” pentru a fi sub supravegherea medicilor.

În stare critică, după o embolie pulmonară

Incidentul s-a petrecut luni dimineața, în jurul orei 8:00. Femeia a cărei identitate o vom proteja a ajuns la Spitalul „Sfântul Spiridon” puțin după ora 9:00. Medicii au precizat că aceasta se afla în comă post-resuscitare, având embolie pulmonară. Tânăra a rămas intubată în stare extrem de gravă, dar sub supravegherea medicilor. Embolia pulmonară (sau tromboembolismul pulmonar – TEP) se produce atunci când un tromb (cheag de sânge), cel mai frecvent de la nivelul unei vene profunde, se desprinde și ajunge la nivelul plămânilor.

Aici, din cauza calibrului mic al arterelor pulmonare, obturează complet sau parţial vasele pulmonare în care ajunge. Sângele nu mai poate circula la acest nivel şi, astfel, se instalează manifestările tromboembolismului. Ieri, starea de sănătate a tinerei era la fel de critică.

Cum apare embolismul? Au vaccinul sau boala COVID-19 vreo legătură?

Originea trombilor este reprezentată, în 90 la sută din cazuri, de trombozele venoase ale membrelor inferioare. Formarea cheagului de sânge la nivelul unei vene este favorizată de o creştere a vâscozităţii sângelui ce este asociată cu stagnarea acestuia în venă şi, uneori, cu un traumatism la nivelul venos. Agenția Europeană a Medicamentului a identificat o asociere între vaccinarea împotriva COVID-19 și apariția unor evenimente trombotice. Combinația raportată de cheaguri de sânge și trombocite scăzute din sânge este foarte rară, iar beneficiile vaccinării împotriva COVID-19 depășesc riscurile efectelor adverse. Totuși, ceva pare să se întâmple. Mulți tineri și-au pierdut viața, în ultima perioadă, în urma unor boli ce au legătură cu coagularea sângelui. De asemenea, multe persoane au ajuns la spital cu tulburări de coagulare post COVID-19. Medicii spun că este posibil ca aceste accidente vasculare să fie sechele pe termen lung care abia acum sunt descoperite. Are vaccinul vreo legătură? Posibil, spun unii medici, însă nimeni nu își asumă o asemenea afirmație. Această situație a fost observată și de doctori din alte state.

Caz similar: mort din cauza emboliei pulmonare

Zilele trecute, reporterii BZI au relatat povestea unui alt tânăr care a murit  din cauza emboliei pulmonare, la vârsta de 34 de ani.

„S-a dus în somn soțul meu, având un edem pulmonar ce i-a provocat insuficiență cardio-respiratorie acută. Simțea că ceva nu este ok, dar nu a vrut sa meargă la medic. Era și epileptic, nu știa de aceste probleme. A fost operat de apendicită la Spitalul «Sfântul Spiridon», anul trecut, în ianuarie. A fost dus cu ambulanța, dar a fost lăsat pe holuri toată noaptea, iar când l-au operat, a doua zi, mai avea puțin și dădea în peritonită. El nu voia să audă de medici și spital, era îngrozit de mizerie. Când făcea efort sau mânca, simțea că nu se satură cu aer, nu primea destul oxigen. Era și puțin grăsuț, tensiunea mare. Pe certificatul de deces scrie «insuficiență cardio-respiratorie acută și edem pulmonar»”, a declarat Andreea Nechita, soția bărbatul care s-a stins.

Rămâne de văzut dacă există vreo legătură între vaccinul împotriva Covid și tinerii care au murit de embolie pulmonară. În vara aceasta, o altă tânără din Iași a murit subit, în timp ce se afla în vacanță. Tânăra care avea 33 de ani era vaccinată împotriva COVID-19.

Comentarii
  • Lipsa mișcării, fumatul și mulți alți factori. Nu mai dați vina pe vaccin. Normal că se fac tromboze dacă 500 metrii până la magazin mergem cu mașina, nu facem mișcare, nu consumam apa suficientă ( se știe că dacă nu consumam apa suficientă, exista riscul de tromboză). Doamne ferește de o asemenea tragedie.

  • Efectele adverse ale vaccinului inca nu sunt total descoperite, se stie faptul ca la vaccinare s-a semnat un document de unde reiesea ca este un ser experimental, pentru cine a avut timp sa citeasca ce semneaza desigur. Vom trai (speram) si vom afla. Sanatate multa doamnei si Doamne ajuta!

  • ” Și era vacavinată” , nu doar ” vreo ” legătură ci unul din zecile de efecte adverse ale injectarii cu citotoxine pe post de ” vaccin ” din păcate chiar și pressa și puliticienii sa inplicat activ pe bani in acest genocid pus la cale de niște minți diabolice, nu e singura victimă , la nivel mondial mii și mii de oameni cad secerați in urma acestor injectari și mor ” din cauze naturale „

Adauga un comentariu