International

Interdicții pentru populație, reintroduse de Bulgaria

Publicat: 09 iul. 2020
Femeie cu mască de protecție cu steagul Bulgariei
Femeie cu mască de protecție cu steagul Bulgariei

După ce statul bulgar a ridicat majoritatea măsurilor restrictive care fuseseră introduse pentru a ţine sub control pandemia de Covid-19, numărul de noi cazuri a început să crească.

„Înmulţirea cazurilor a fost cauzată în special de balurile de absolvire din şcoli şi de adunările masive de oameni într-un singur loc”, a explicat joi ministrul Sănătăţii, Kiril Ananiev.

Bulgaria reintroduce noi interdicții

Pentru a stopa accelerarea infectării cu noul coronavirus, Bulgaria reintroduce o parte din interdicții, a anunțat oficialul. Cele mai importante restricții transmise de ministru s-au enumerat:

– Cluburile de noapte şi discotecile din interior se vor închide. Cluburile de noapte şi discotecile vor putea să funcţioneze în exterior, însă la 50% din capacitatea lor şi obligatoriu cu distanţare socială

– Spectatorii nu vor mai avea acces la evenimente sportive

– Adunările publice vor fi limitate la 30 de persoane. Nunţile, banchetele şi alte adunări publice nu pot depăşi 30 de persoane, atât în interior, cât şi în exterior

Câte cazuri a înregistrat Bulgaria

Ţară cu o populaţie de şapte milioane de locuitori, Bulgaria a înregistrat de la începutul epidemiei 6.342 de cazuri şi 259 de decese. Doar joi numărul de noi cazuri a fost de 240, un record pentru 24 de ore, iar Ananiev a spus că ministerul se aşteaptă la cifre asemănătoare în zilele următoare.

Zeci de persoane au fost testate pozitiv după un bal de absolvire la Veliko Târnovo. Numeroase încălcări ale regulilor de distanţare au fost raportate după ce spectatorii au fost lăsaţi pe stadioane la începutul lunii iunie.

Un meci din prima ligă de fotbal dintre Lokomotiv Plovdiv şi CSKA Sofia programat pentru joi se va desfăşura fără spectatori, după ce jucători, oficiali şi zeci de fani ai Lokomotiv au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Bulgăria a extins starea de urgenţă epidemică până la sfârşitul lunii iulie pentru a permite ministrului sănătăţii mai multă flexibilitate în emiterea de ordine speciale pentru a ţine sub control infectările.

Nouă jucători şi 50 de fani s-au infectat cu COVID-19: A fost o greșeală a laboratorului de analize!

Nouă jucători şi 50 de fani s-au infectat cu COVID-19 în Bulgaria! Jucătorii echipei Lokomotiv Plovdiv au sărbătorit cu suporterii într-un club de noapte victoria din Cupa Bulgariei.

Potrivit gazzetta.it, petrecerea s-a terminat cu rezultat nedorit în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus. Nouă jucători şi aproxiamtiv 50 de fani au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus. Un jucător pozitiv s-ar fi aflat pe teren la meciul din 1 iulie. Pe Stadionul Vasil Levski, echipa din Plovdiv s-a impus la penaltiuri, în faţa formaţiei ŢSKA Sofia şi a câştigat a doua oară consecutiv trofeul.

Cele două echipe se vor întâlni din nou, astăzi, în campionat, la Plovdiv. Autorităţile locale au decis să interzică accesul fanilor pe stadion, după ce, în ultima perioadă, s-a înregistrat în ţară o creştere mare a numărului de cazuri de Covid-19. Altfel, un laborator din Bulgaria a recunoscut că a greșit, după ce a declarat negativ un jucător infectat cu COVID-19 înainte de un meci. Înainte de meciul dintre echipele Tarsko Selo și Cerno More Varna, laboratorul unde s-au efectuat testele a anunțat că niciun eșantion nu este pozitiv.

Astfel, cei de la Tarsko Selo l-au titularizat pe fundasul Martin Kavdanski. Însă, acesta era infectat cu COVID-19 și laboratorul și-a dat seama de eroare doar după meci. Clubul Tarsko Selo a anunțat că alți trei jucători au fost testați pozitiv, iar presa locală a precizat că și proprietarul echipei, Stoyne Manolov, a contractat coronavirusul.

Cerno More Varna, care s-a impus în acest meci cu 4-1, a precizat că 16 cazuri au fost detectate în cadrul clubului, persoanele fiind plasate în carantină. „Am anunțat comisia medicală și serviciul sportiv și tehnic al federației și așteptăm instrucțiunile”, a precizat clubul, care a subliniat că este pregătit să joace următorul meci cu juniorii.

Adauga un comentariu