Sport

Nouă jucători şi 50 de fani s-au infectat cu COVID-19 în Bulgaria! Au sărbătorit laolaltă victoria

Publicat: 09 iul. 2020
ALT=
Nouă jucători şi 50 de fani s-au infectat cu COVID-19 în Bulgaria! Au sărbătorit laolaltă victoria

Nouă jucători şi 50 de fani s-au infectat cu COVID-19 în Bulgaria!Jucătorii echipei Lokomotiv Plovdiv au sărbătorit cu suporterii într-un club de noapte victoria din Cupa Bulgariei.

Potrivit gazzetta.it, petrecerea s-a terminat cu rezultat nedorit în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus. Nouă jucători şi aproxiamtiv 50 de fani au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Un jucător pozitiv s-ar fi aflat pe teren la meciul din 1 iulie. Pe Stadionul Vasil Levski, echipa din Plovdiv s-a impus la penaltiuri, în faţa formaţiei ŢSKA Sofia şi a câştigat a doua oară consecutiv trofeul.

Nouă jucători şi 50 de fani s-au infectat cu COVID-19: A fost o greșeală a laboratorului de analize!

Cele două echipe se vor întâlni din nou, astăzi, în campionat, la Plovdiv. Autorităţile locale au decis să interzică accesul fanilor pe stadion, după ce, în ultima perioadă, s-a înregistrat în ţară o creştere mare a numărului de cazuri de Covid-19.

Altfel, un laborator din Bulgaria a recunoscut că a greșit, după ce a declarat negativ un jucător infectat cu COVID-19 înainte de un meci. Înainte de meciul dintre echipele Tarsko Selo și Cerno More Varna, laboratorul unde s-au efectuat testele a anunțat că niciun eșantion nu este pozitiv.

Astfel, cei de la Tarsko Selo l-au titularizat pe fundasul Martin Kavdanski. Însă, acesta era infectat cu COVID-19 și laboratorul și-a dat seama de eroare doar după meci. Clubul Tarsko Selo a anunțat că alți trei jucători au fost testați pozitiv, iar presa locală a precizat că și proprietarul echipei, Stoyne Manolov, a contractat coronavirusul.

Cerno More Varna, care s-a impus în acest meci cu 4-1, a precizat că 16 cazuri au fost detectate în cadrul clubului, persoanele fiind plasate în carantină. „Am anunțat comisia medicală și serviciul sportiv și tehnic al federației și așteptăm instrucțiunile”, a precizat clubul, care a subliniat că este pregătit să joace următorul meci cu juniorii.

Fotbaliști din campioantul inetrn, infectați cu COVID-19

 Concordia Chiajna și FC Botoșani sunt cluburile din România care au jucători infectați cu SARS-CoV-2.

Rodriguez, cel mai bun om al lotului grupării botoșănene, a intrat în izolare pe data de 18 iunie, însă la testarea înainte de a ieşi din carantină a fost depistat pozitiv. 

„Testarea a fost făcută, conform normelor metodologice în vigoare, în astfel de situații. A fost declanșată o anchetă epidemiologică”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani.

Doi jucători de la Concordia Chiajna au ieșit pozitiv la testarea cu COVID-19, astfel că ilfovenii au fost nevoiți să își bage în carantină întreg lotul aflat la dispoziția lui Florin Bratu. Astfel, fundașul Andrei Marc (27 de ani, ultima dată aflat sub formă de împrumut la FCSB, unde a stat doar o lună), cu care Concordia a ajuns la un acord privind prelungirea contractului, și mijlocașul Ionuț Biceanu (26 de ani, ultima dată la Astra), achiziționat în această vară, au fost depistați pozivit după ce au efectuat primul test împotriva COVID-19.

Din această cauză, întreaga echipă a Concordiei Chiajna și stafful tehnic au intrat în izolare, conform protocolului medical.

”La testul rapid PCR, Andrei Marc a ieşit că ar fi avut virusul şi am repetat testele miercuri, unde au fost testaţi pozitiv Marc şi Biceanu. Acum echipa e in izolare o săptămână, după care vom face din nou testele”, a declarat preşedintele C.A. al Concordia Chiajna, Cristian Tănase.

Adauga un comentariu