Eveniment-Social

Intervenții majore ale pompierilor ieșeni în aceste zile, în județ

Publicat: 12 nov. 2019

Finalul săptămânii trecute a fost unul plin pentru angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași. Pompierii ieșeni au intervenit în mai multe situații legate de stingerea incendiilor, dar și în alte cazuri. Angajații ISU au intervenit în data de 10 noiembrie în localitatea Cuza Vodă, comuna Popricani, la un incendiu. Flăcările au apărut la un depozit, unde au ars aproximativ 5 tone de furaje. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise. Tot în data de 10 noiembrie, pompierii au intervenit în municipiul Iași, strada Cicoarei. Aceștia au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu de deșeuri menajere de pe un teren viran. Au aproximativ 0,5 tone de deșeuri menajere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise. Pompierii au intervenit și la unele misiuni de asanare a muniției neexplodate.

Muniție de război, descoperită în județ

Și pirotehniștii ISU Iași au avut intervenții în aceste zile. În mai multe localități a fost descoperită muniție rămasă neexplodată din cel de-al Doilea Război Mondial.

„În data de 9 noiembrie, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în orașul Târgu Frumos, pe strada Trandafirilor. Aici au fost ridicate, din curtea unei familii, 53 corpuri de mină antitanc. Suprafața asanată a fost de 20 metri pătrați. În aceeași zi, geniștii ISU au intervenit în localitatea Valea Ursului, comuna Miroslava. Solicitarea a vizat ridicarea din curtea unei familii a 414 cartușe calibru 7,92 milimetri. Suprafața asanată a fost de 5 metri pătrați”, au arătat reprezentanții ISU Iași.

În data de 10 noiembrie, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Breazu, comuna Rediu. Geniștii au ridicat de pe un teren viran un proiectil calibru 76 milimetri. Suprafața asanată a fost de 100 metri pătrațiloading...

Adauga un comentariu