Local

Intervenții periculoase pe câmpurile din județul Iași. Muniție de război descoperită în apropierea unor locuințe

Publicat: 28 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Intervenții periculoase pe câmpurile din județul Iași. Muniție de război descoperită în apropierea unor locuințe

Geniștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență au intervenit pentru a ridica o serie de proiectile provenite din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial în mai multe localități din județ

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Mihail Grigore Sturdza” au intervenit recent în mai multe situații legate de unele misiuni privind muniția de război. Geniștii din cadrul ISU au ajuns în unele localități pentru a participa la misiuni de asanare și distrugere a elementelor de muniție neexplodată sau nedezactivată. Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Heleșteni, pentru ridicarea unui proiectil exploziv calibru 122 milimetri de pe un teren viran. Suprafața asanată a fost de 100 de metri pătrați. Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit și în localitatea Rediu, comuna Ruginoasa, pentru ridicarea unui proiectul exploziv calibru 100 milimetri de pe un teren viran. Suprafața asanată a fost de 200 de metri pătrați.

„Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit și în localitatea Bogonos, comuna Lețcani, pentru ridicarea unui proiectil exploziv calibru 75 milimetri de pe un teren agricol. Suprafața asanată a fost de 100 de metri pătrați. În data de 26 apilie 2020, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Popricani, pentru ridicarea unei grenade defensive din curtea unei persoane fizice. Suprafața asanată a fost de 10 metri pătrați”, au menționat reprezentanții Inspectoratului.

Intervenții speciale în municipiu

Detașamentul 1 de Pompieri Iași a fost solicitat să intervină în municipiu, pe strada Luca Arbore, la o persoană cu probleme psihice. În momentul sosirii echipajelor la locul intervenției, persoana a fost preluată de un echipaj de poliție, evaluată de echipajul de prim-ajutor și transportată la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Socola” Iași. În perioada 24 – 26 aprilie, echipajul CBRN din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 30 de acțiuni de decontaminare a autospecialelor, echipamentelor specifice și a personalului echipajelor din cadrul ISUJ Iași”, au mai precizat reprezentanții Inspectoratului. De asemenea, au avut loc și unele intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, de prim-ajutor calificat. Echipajele SMURD au intervenit astfel la 57 de cazuri medicale.

Adauga un comentariu