Local

Într-o comună din Iaşi, drumurile vor fi modernizate. Valoarea contractului depăşeşte 3 milioane de lei

Publicat: 05 iun. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Într-o comună din Iaşi drumurile vor fi modernizate. Valoarea contractului depăşeşte 3 milioane de lei
Drumurile din comuna ieşeană Alexandru Ioan Cuza vor fi modernizate

În comuna ieşeană Alexandru Ioan Cuza, drumurile vor fi modernizate. Potrivit platformei Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), procedura a fost lansată

Spre finalul lunii mai 2023 a fost lansată procedura de licitaţie ce are ca obiectiv de investiţii „Modernizare drumuri de interes local în comuna Alexandru Ioan Cuza, judeţul Iaşi”. Valoarea contractului este de 3,344 milioane de lei, fără TVA, iar firmele interesate pot depune oferta financiară până la data de 8 iunie 2023, ora 15:00.

În comuna ieşeană Alexandru Ioan Cuza, drumurile vor fi modernizate

Potrivit platformei Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), în comuna ieşeană Alexandru Ioan Cuza, drumurile vor fi modernizate. Contractul este finanţat prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”.

„Achiziționarea lucrărilor de execuţie este necesară realizării obiectivului Contractului de finanțare nr. 603/27.02.2023, încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Programul Național de Investiții «Anghel Saligny». Valoarea estimată este conformă cu Devizul General întocmit de proiectant la faza DTAC/PTE, care a stat la baza aprobării indicatorilor tehnico-economici ai proiectului. Valoarea estimată este de 3.344.537,14 lei, fără TVA, și cuprinde: Cap. 4 4.1. Construcții și instalații: 3.327.897,65 lei, fără TVA, Cap. 5 5.1. Organizarea de șantier: 16.639,49 lei, fără TVA”, se arată în detaliile procedurii publicate pe SEAP.

Criteriile de atribuire sunt „cel mai bun raport calitate-preţ”, iar componenta financiară valorează 80 de procente. Este important de precizat faptul că durata contractului este de 12 luni.

Este important de menţionat faptul că în contract sunt cuprinse şi propuse spre reabilitare drumuri cu o lungime totală de 2,1 km. Mai exact, în satul Alexandru Ioan Cuza va fi reabilitată o porţiune de 884 m pe DS 387, în satul Şcheia va fi modernizată o lungime de 298 de metri, situată pe DS 632, o lungime de 432 de metri pe DS 631 şi o porţiune de 516 metri, situată pe DS 497.

Și comuna Roșcani va avea drumuri modernizate

Tot prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” au fost alocate fonduri pentru modernizarea infrastructurii rutiere din comuna ieşeană Roșcani. Recent, primăria din localitate a demarat licitația pentru reabilitarea mai multor drumuri. Valoarea estimată a contractului este de peste 7,115 milioane de lei, fără TVA, mai exact, un total de aproximativ 1,5 milioane de euro. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare. Sunt vizate 15 străzi cu o lungime de 3,9 kilometri.

O comună din județul Iași va avea drumuri asfaltate după ce comisia de evaluare va analiza ofertele și va fi semnat contractul cu firma câștigătoare.

Potrivit platformei Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), drumurile din comuna ieşeană Alexandru Ioan Cuza vor fi modernizate prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”. Este important de amintiit şi faptul că inclusiv în comuna Vânători vor fi asfaltate drumurile prin acelaşi program, iar valoarea contractului este de 1,4 milioane de euro.

Adauga un comentariu