Local

Într-o comună din Iaşi, va fi construit un centru de consiliere şi sprijin pentru părinţi şi copii. Proiectul are o valoare de peste 1,6 milioane de lei

Publicat: 20 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Într-o comună din Iaşi va fi construit un centru de consiliere şi sprijin pentru părinţi şi copii. Proiectul are o valoare de peste 16 milioane de lei
Un centru de zi pentru părinţi şi copii va fi construit la Mirosloveşti

În comuna Mirosloveşti, judeţul Iaşi, va fi construit un centru de consiliere şi sprijin pentru părinţi şi copii. Procedura de licitaţie a fost lansată

Primăria din localitate a publicat procedura de licitaţie pe platforma Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Firmele interesate pot depune ofertele financiare până la data de 3 iunie 2024.

Într-o comună din Iaşi, va fi construit un centru de consiliere şi sprijin pentru părinţi şi copii. Licitaţia a fost lansată

Valoarea contractului este de 1.600.884 de lei, fără TVA, iar obiectul acestuia îl constituie execuţia lucrărilor pentru „Construire centru de zi pentru consiliere şi sprijin pentru părinţi şi copii, în comuna Mirosloveşti, judeţul Iaşi”.

„Prin proiect se propune construcția unui centru de zi cu regim de înălțime parter (P) având o suprafață construita de 216,95 metri pătraţi. Clădirea este structurată pe un nivel suprateran cu un acoperiș de tip șarpanta. La nivelul parterului clădirea este structurată astfel încât să răspundă exigenţelor funcțiunii şi cuprinde: o sala multifuncțională, un cabinet de consiliere, o sală de mese cu chicinetă, un birou şi grupuri sanitare pentru utilizatorii clădirii.

Proiectarea clădirii a avut în vedere respectarea NP-051/2012, Normativ privind adaptarea clădirilor civile spațiului urban la nevoile individuale ale persoanelor cu handicap. Construcția își propune să dea a identitate vizuală aparte zonei, cu respect şi grijă faţă de proprietățile învecinate şi mediul înconjurător. Infrastructura este de tipul fundații continue sub ziduri cu talpă şi elevație din beton armat, cu secțiunea tălpii de 80×40 centimetri si secțiunea elevației de 185×35 centimetri. Toate fundațiile sunt conectate prin bare de armătură, așadar se recomandă o atenție sporită la etapizarea turnării betonului şi la prezenţa obligatorie a mustăților de conectare dintre elemente, între diferite faze de turnare a betonului. Suprastructura va avea un sistem structural alcătuit din zidărie din blocuri ceramice confinata cu stâlpișori şi centuri din beton armat”, se arată în documentele publicate pe SEAP.

Suprafaţa terenului pe care va fi construit centrul din Mirosloveşti este de peste 1.300 de metri pătraţi

Centrul de zi pentru consiliere și sprijin pentru părinți și copii va avea o suprafață utilă de 171,70 metri pătraţi.

„Planșeul peste parter are grosimea de 15 cm, este din beton armat monolit şi este încastrat în grinzi si centuri perimetrale. Pereții perimetrali se vor executa din zidărie de cărămidă cu goluri verticale. Dimensiunile stâlpișorilor vor fi de 25x25cm, respectiv 25x50cm, iar grinzile vor avea secțiunea de 25x40cm. Acoperișul este de tip șarpanta din lemn, parțial pe scaune, parțial pe ferme zăbrelite din dulapi de lemn, cu învăluitoare din table ondulate. Șarpanta (popi, pane, căpriori) va fi executata din lemn ecarisat de rășinoase cu umiditatea maximă la montaj de 14 la sută, prevăzută cu îmbinări dulghereşti. Toate elementele șarpantei se vor realiza din lemn de rășinoase ecarisat ignifugat.

Trasarea lucrărilor bilanț teritorial – Centru de zi funcțiunea Centru de zi Suprafața terenului 1.356,00 metri pătraţi, regimul de înălțime parter suprafata construită la sol 216,95 m2 suprafața construită desfășurată 216,95 metri pătraţi suprafața utila 171,70 metri pătraţi Circulaţii pietonale, auto, parcaje 409,35 metri pătraţi Suprafaţa tartan 44,70 metri pătraţi, spaţii verzi 685,00 metri pătraţi”, se mai arată în documentele publicate.

În comuna Mirosloveşti, va fi construit un centru de consiliere şi sprijin pentru părinţi şi copii. Proiectul are o valoare de peste 1,6 milioane de lei, iar procedura de licitaţie a fost publicată pe SEAP.

Adauga un comentariu