Eveniment-Social

Întrebarea unui profesor către ministrul Educaţiei, Monica Anisie: Părea mea contează, doamna ministru? – VIDEO

Publicat: 03 iun. 2020
profesorul Varvaroi Ovidiu purtand combinezon

Reacţie dura din partea unui profesor al unei şcoli din judeţul Suceava. Pe pagina de Facebook a USLIP Iaşi a apărut un clip video în care un profesor arata cum ar trebui să fie imbract un profesor care preda în această perioadă.

Profesorul Varvaroi Ovidiu este nemulţumit de faptul că Ministerul Educaţiei le-au trimis profesorilor doar o mască. Profesorul este de părere că acest lucru este insuficient pentru apărarea împotriva COVID-19.

Suntem pregătiţi de marea revenire la muncă

Profesorul explica, într-o filmare, faptul că personalul didactic este pregătit pentru revenirea la muncă. Totuşi, ministerul ar trebui să ia în considerare faptul că în sistemul educaţional din România încă mai sunt profesori învârsta, profesori care au diferite afecţiuni cum ar fi diabetul sau alte afecţiuni respiratorii. Profesorul susţine faptul că Guvernul nu este pregătit pentru o asemenea situaţie şi că le-a dat cadrelor didactice doar o mască. Acesta sublineaza faptul că un cadru didactic se supune unor riscuri mari pentru că, în liceele şi şcolile din Suceava, vin copii de la zeci de kilometri distanţă, copii care ar fi putut lua contact cu multe persoane infectate cu COVID-19.

”Suntem pregătiţi pentru marea revenire la muncă, deocamdată doar cu cei de clasa a 12 şi a 8-a. Ţinând cont că în sistemul de învăţământ din România avem o mulţime de profesori în vârstă, cu boli cronice, de la diabet sau boli cardiovasculare. Eu m-am pregătit, cum ar fi normal, să fim îmbrăcaţi când mergem la serviciu. Nu vreau să exagerez, nu suntem în linia 1 , dar vin copii de la 100 de km, din zonă, şi nu ştii cu cine au avut contact, dacă sunt sau nu asimptomatici. Nu cred că am exagerat.

Un costum normal, cizmuliţe, e cam mare costumul. Combinezon, masca, ochelari speciali, am avut şi vizieta, dar nu am putut să o folosesc pentru că s-au aburit ochelarii. Nu ştiu cum o să stea copiii cu ochelari, masca, la 30 de grade. Sistemul de învăţământ i-a trimis cu o singură masca. Cu ajutorul prietenilor am reuşit să cumpăr un costum complet care, pe zi, costă 150 de lei. Un costum complet pentru protecţia unui profesor costă 150 de lei. Sper că până la începerea Bacalaureatului şi Evaluării Naţionale să vă reveniţi nu să chemăm copiii la şcoală şi să îi infectam. ” explica profesorul Varvaroi Ovidiu.

Adauga un comentariu