Educatie intima

5 întrebări delicate despre anatomia feminină

Publicat: 13 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
5 întrebări delicate despre anatomia feminină
Intrebări delicate despre sex

Intrebări delicate despre sex? Sângerare, lubrifiere, vagin prea mare, întrucât uneori este dificil să pui anumite întrebări, a făcut-o pentru tine Catherine Solano, medic sexolog.

Sângerarea vaginală este normala dupa actul intim

Sângerarea vaginală în timpul actului sexual este explicată din mai multe motive și, în orice caz, nu este normală. Pierderea de sânge se poate datora lipsei de lubrifiere vaginală, mișcărilor prea bruște în timpul actului, unei infecții cu transmitere sexuală, cum ar fi chlamidia. Dar și la tumorile benigne localizate la nivelul colului uterin precum polipii, fibroamele sau o infecție a colului uterin. „În caz de sângerare, este imperativ să consultați un medic ginecolog și să luati in calcul serios această problemă”, insistă Catherine Solano.

Cum rezolvati problema lubrefierii

Preludiul lung este esențial pentru îmbunătățirea lubrifierii. Dacă această primă soluție nu este suficientă, puteți utiliza lubrifianți fără nicio restricție, deoarece nu prezintă niciun risc pentru sănătate. Catherine Solano recomandă un gel de lungă durată care conține acid hialuronic. „Pe lângă efectul clasic de lubrifiere, această substanță îmbunătățește semnificativ confortul, deoarece atrage apă în vagin. Efectul lubrifiant este astfel prelungit și elimină necesitatea utilizării acestuia în timpul actului sexual. Utilizati de trei ori pe săptămână, acesti lubrifianți de ultimă generație garantează o hidratare continuă.”

Stimularea perineului este, de asemenea, foarte eficienta în îmbunătățirea lubrifierii. „Deoarece exercitarea mușchilor care înconjoară vaginul crește circulația sângelui în această zonă și menține o lubrifiere mai bună”, explică Catherine Solano.

Intrebări delicate despre sex. Un vagin poate fi prea larg?

Nu există un vagin prea larg. Într-adevăr, pereții vaginului se ating reciproc. Pe de altă parte, mușchii din jurul vaginului pot fi insuficient tonifiați. Antrenamentul de forță al perineului efectuat de un kinetoterapeut ajută la reeducarea și întărirea mușchilor vaginului. Și a avea un perineu muscular crește plăcerea sexuală. Pentru a combina afacerile cu plăcerea, puteți folosi și bile Geisha. Aceste bile vaginale sunt două bile atașate de o frânghie care este plasată în vagin. Fiecare sferă conține o bilă de oțel care sub efectul contracțiilor vaginale se freacă și astfel declanșează o plăcere sexuală. Dar, de asemenea, stimulează contracțiile mușchilor din jurul vaginului, care, în timp, le crește puterea.

Himenul se poate rupe usor

Hymenul este o membrană subțire întinsă ca un tambur în vagin cu una sau mai multe deschideri. Este foarte aproape de intrarea vaginului. Când introducem ceva în el, putem lărgi deschiderea naturală a himenului, ruptându-l parțial sau în întregime. Acest lucru se întâmplă atunci când introduceți un tampon sau un deget și, evident, în timpul penetrării.

Intrebări delicate despre sex. Un perineu muscular crește neapărat plăcerea sexuală?

Da. Cea a femeii și cea a bărbatului. Un perineu bine musculos face posibil să simți mult mai multe senzații intravaginale și prin urmare orgasmul feminin vine mai ușor. Și dacă perineul este tonifiat, femeia ajunge, în timpul penetrării, pentru a oferi, prin contracție, placeri mai susținute partenerului ei.

Putem avea accidente in timpul sexului?

Da, este foarte rar, dar posibil! Acest „captivus al penisului” explică Catherine Solano, „poate apărea atunci când mușchii perineului femeii se contractă foarte puternic involuntar. Vaginul se strânge și poate închide penisul. Din fericire, această situație delicată nu continuă, deoarece partenerul tău sfârșește prin a-și pierde erecția.

Adauga un comentariu