BZI LIVE

LIVE VIDEO – Introducere sensibilă, proaspătă, motivațională și savuroasă în universul Artelor vizuale și al mediului academic, doar în Studioul BZI LIVE! Invitat special este unul dintre cei mai inovatori, implicați și activi oficiali ai unei celebre universități din România, Cristian N. Ungureanu – FOTO

Publicat: 27 mai 2020

Joi, 28 mai 2020, începând cu ora 15.00 este programată ediția BZI LIVE care va oferi momente aparte, clipe de sensibilitate și emoție pentru fiecare dintre noi. Invitatul este un ieșean care are o carieră desăvârșită. Alături de acesta, privitorii vor fi introduși în universul fabulos și transdisciplinar al artelor respectiv a picturii. Vorbim de proaspătul prorector pe Relaţii Internaţionale, Imaginea Universitară şi Probleme Studenţeşti din cadrul Universităţii Națională de Arte George Enescu (UNAGE) Iaşi – Cristian Ungureanu. Acesta a derulat, chiar la începutul acestui an, un original curs referitor la stimularea creativității.

Totul a fost intitulat „Stimularea Creativității” și a fost inițiativa prof, univ. dr. ing. Nicolae N. Hurduc – decan al Facultății de Inginerie Chimică și Protecția mediului Cristofor Simionescu din cadrul Universității Tehnice (TUIASI) Gheorghe Asachi din Iași respectiv fostul ministru al Cercetării din România. A fost pentru a IV-a ediţie consecutivă. Profesorul Ungureanu a ținut, jumătate de acest curs, on-line, ca toată planeta. Astfel, despre acesta, noua postura academică pe care o are, proiectele pe care le derulează sau le are în plan, cum a parcurs activitatea universitară on-line, rolul Artei în viaţa contemporană se va dialoga cu domnia sa.

Cine este artistul și prorectorul Cristian Ungureanu

Acesta, născut în 1972 în Iași, a studiat Pictura la fosta Academie de Arte George Enescu din Iași (1990-1996). Se stabilește în Italia unde realizează mai multe expoziții la Bologna, Veneția și Verona. După șapte ani (1996-2003) de cercetare și creație artistică în Europa Occidentală, s-a întors în România, a devenit cadru didactic la Universitatea Națională de Arte George Enescu și a susținut teza de doctorat „Dialog dintre sferă și cub. [Geometria secretă a picturii europene]” la Universitatea Națională de Artă din București (2010).

Cristian Ungureanu este conf. univ. dr. din 2017 și a devenit conducător de doctorat la IOSUD – UNAGE Iași, în 2016, cu teza „Compoziția geometrică în artele vizuale și valorile sale transdisciplinare” . Membru al Centrului Internațional de Cercetări și Studii Transdisciplinare (CIRET) din Paris, Cristian Ungureanu a publicat mai multe cărți și articole despre teoria artei. Este autorul a nenumărate conferințe naționale și internaționale, a participat la peste 30 de expoziții personale și de grup în Italia, Franța, Federaţia Rusă, Turcia și România, este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România și colaborează cu Galeria de Artă Dana din Iași.

Cititorii noștri pot adresa întrebări în rubrica de comentarii, accesând www.bzi.ro sau în direct, pe http://www.facebook.com/cotidianul.bzi.

Adauga un comentariu