Prima pagină » National » „Invazie” de șerpi în Ploiești. Cetățenii au cerut ajutorul jandarmilor

„Invazie” de șerpi în Ploiești. Cetățenii au cerut ajutorul jandarmilor

17 mai 2021, 19:30,
în National

Jandarmi din cadrul IJJ Prahova au fost solicitați de localnici din cauza numărului mare de șerpi care au apărut în gospodării. Jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova au intervenit, în ultimele zile, pentru îndepărtarea unor şerpi aflaţi în apropierea locuinţelor din municipiul Ploieşti şi din localitatea Poseşti.

Conform informațiilor primite de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Prahova, două astfel de situaţii au fost rezolvate în weekend, efectivele de jandarmi acţionând pentru capturarea şi eliberarea şerpilor în zone împădurite.

„Jandarmii prahoveni au intervenit pentru îndepărtarea unor șerpi din apropierea locuințelor.

După o lungă perioadă de hibernare șerpii ies la soare şi sunt tot mai prezenți în locuri în care nu îşi fac de obicei veacul.Două astfel de cazuri s-au petrecut în acest weekend în județul Prahova când jandarmii au intervenit pentru capturarea și eliberarea în zone împădurite a unor exemplare de șerpi din apropierea locuințelor.

Vă sfătuim să aveți grijă atunci când alegeți locurile pentru picnic, plimbare sau alergare în natură deoarece în această perioadă şerpii sunt imprevizibili și agresivi, iar în cazul unei muşcături victimele trebuie să se prezinte în cel mai scurt timp la o unitate spitalicească pentru îngrijiri și tratament“, au transmis pe Facebook cei de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Prahova.

Salvamontiștii recomandă bocanci înalți în cazul drumețiilor

Odată cu venirea primăverii, reptilele au început să iasă din pământ și preferă locurile însorite pentru a se încălzi. De asemenea, jandarmii montani recomandă prevenirea unor accidente care pot implica atacurile unor șerpi.

„Pentru a evita călcarea șerpilor, trebuie să aveți încălțăminte adecvată de tip bocanc, să aveți grijă pe unde pășiți, respectiv unde vă așezați. În cazul în care sunteți mușcat de o viperă, apelați imediat Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112, rămâneți calm, reglați-vă respirația și stați întinși iar capul şi bustul trebuie să fie mai ridicate astfel încât locul muşcăturii să fie sub nivelul inimii. Ulterior, victima trebuie să ajungă cât mai repede la un medic. În cazul unei muşcături cu inoculare de venin singura soluţie eficientă fiind administrarea de ser antiviperin”, transmiteau jandarmii montani din Rodna în aceeași perioadă a anului trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`