National

Invazie de șobolani în București! Rozătoarele se plimbă nestingherite în zona teraselor din parcul Herăstrău

Publicat: 04 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Invazie de șobolani în București Rozătoarele se plimbă nestingherite în zona teraselor din parcul Herăstrău
Sursa foto: Facebook/ Monica Davidescu

Invazie de șobolani în București! Rozătoarele se plimbă nestingherite în zona teraselor din parcul Herăstrău. Actrița Monica Davidescu a postat o fotografie, pe o rețea de socializare, în care apar mai multe rozătoare, care se „înfruptă” din resturile de mâncare, aflate în câteva caserole.

Monica Davidescu a postat, vineri, 4 iunie, o fotografie cu rozătoarele din zona teraselor Herăstrău din București. Ea a întrebat, îngrijorată, care este timpul de gestație la șobolani, dat fiind că dezinsecția în București a întârziat doar 3 luni.

„Așa ceva!!!! Azi în Bucuresti, zona teraselor Herăstrău.

Dezinsecția în București a întârziat doar 3 luni.

Care e timpul de gestație la șobolani? Ca să știu cu cât înmulțesc”, a scris Monica Davidescu alături de fotografia în care a surpins șobolanii.

Mai multe persoane au reacționat la postarea actriței, unele dintre ele împărtășind aceleași experiențe pe străzile din Capitală.

„Colcăie mizeria prin tot sectorul lui Clotilde”, a scris o persoană.

Un alt cetățean din București a precizat că este vorba despre o contaminare generală a orașului.

„Erau și anii trecuți în zona Unirii, pe lângă poduri, de ți-era frică să treci pe lângă marginea cu iarbă și tufe, unde viețuiau cu zecile (vizavi de Centrul Vechi și vizavi de magazinul Unirea, în zona teraselor noi, ori pe celălalt mal). E o contaminare generală”.

Clotilde Armand, despre  scandalul gunoaielor din Sectorul 1: „Nu am ce comenta”. Invazie de șobolani în București

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei, a avut o reacție dură, atunci când a fost întrebată de reporteri despre scandalul munților de gunoaie din Sectorul 1.

„Este prioritar în rolul meu. (…) Eu o să fac toate declarațiile necesare, dar acum nu este momentul. Chiar suntem în plină acțiune, toată primăria lucrează la ce avem de făcut și nu este momentul să fac niște declarații. (…) Nu s-a câștigat niciodată un război fără luptă”, a mai spus Clotilde Armand.

Cristian Tudor Popescu către Clotilde Armand: „Așteptați să izbucnească o epidemie pentru a justifica?”

Scriitorul Cristian Tudor Popescu a întrebat-o pe Clotilde Armand dacă așteaptă să moară oamenii, ca să acționeze și să rezolve problema cât mai repede. Edilul Sectorului 1 a explicat că acel contract cu firma de salubritate este gestionat prin lege, de serviciul public și nu poate fi întrerupt.

„Clotilde Armand: Cred că n-am fost foarte clară. Acest contract e gestionat prin lege, de serviciul public. El (n.r.: firma de salubritate) nu are voie să întrerupă serviciul public. În sectorul 4 primarul nu a plătit 8 luni de zile și au strâns gunoiul. În cazul meu facturile sunt plătite la zi. Litigiul e unul foarte complicat. (…) Eu deja am pregătit cum voi contracta acest alt operator. Aveam pregătit acest plan!

CTP: Aceste lucruri pe care ni le spuneți acum nu puteau fi puse la punct pentru ca dvs. să nu mai aveți mâinile legate acum zece zile astfel încât dvs. să puteți interveni?

C.A.: Eu îl sun zilnic pe prefect. El îmi spune că nu poate declara starea de alertă.

CTP: Așteptați să moară oamenii!? Să izbucnească o epidemie pentru a justifica? Dvs. ați fost aleasă în Sectorl 1, dar prefectul a fost numit. Locuitorii așteaptă să le apărați viața.

C. A.: Exact asta am făcut

CTP: Dvs. mergeți să dormiți cu gunoiul pe străzi?

C.A.: Trebuie să înțelegeți…

CTP: Are loc un atac chimic și biologic asupra locuitorilor din Sectorul 1. Nu se iau măsuri?

C. A.: Ineresul meu e să se declare cât mai repede starea de alertă, ca să pot acționa.

Nicuşor Dan vine cu promisiuni: „Imediat ce vremea permite, o să stropim”

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, promite că şobolanii şi căpuşele vor dispărea, iarba din parcuri va fi cosită, iar gropile vor fi asfaltate, „imediat ce vremea permite”.

„Pentru țânțari, căpuşe, şoareci, şobolani – avem pregătite utilajele, imediat ce vremea permite o să stropim, nu putem face asta acum”, a declarat, miercuri, primarul Capitalei, Nicuşor Dan.

Adauga un comentariu