Titlurile zilei

Investigatorul sub acoperire a dat șpagă pentru buletin! „Afacere” cu cărți de identitate, destructurată de anchetatori! Un bărbat și o femeie, condamnați pentru trafic de influență!

Publicat: 24 feb. 2021
Un bărbat, cu bani în mână
Magistrații ieșeni au condamnat ieri un bărbat și o femeie, acuzați de trafic de influență, respectiv complicitate la trafic de influență

Un bărbat și o femeie din județul Iași s-au ales ieri cu pedepse din partea magistraților. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au condamnat-o pe Vasilica Marina Calancea la 2 ani și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru trafic de influență. În același dosar, Petru Bârgăoanu a primit o pedeapsă de 2 ani de închisoare, tot cu suspendare, pentru complicitate la trafic de influență. Anchetatorii susțin că cei doi ar fi cerut bani pentru eliberarea unei cărți de identitate

Caz incredibil, la Iași! Investigatorul sub acoperire a dat șpagă pentru un buletin! „Afacerea” cu cărți de identitate a fost destructurată de către oamenii legii! Astfel, ieri, un bărbat și o femeie au fost pedepsiți pentru trafic de influență.
Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au condamnat-o pe Vasilica Marina Calancea la 2 ani și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru trafic de influență.

„Instanța obligă inculpata să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul Consiliului Local Iași – Direcția de Asistență Comunitară Iași, la Căminul de Pensionari «Sfânta Cuvioasă Paraschiva» sau în cadrul Sediului juridic al Direcției de Asistență Comunitară”, au menționat magistrații ieșeni. În același dosar, Petru Bârgăoanu a primit o pedeapsă de 2 ani de închisoare, tot cu suspendare, pentru complicitate la trafic de influență. „Instanța îl obligă pe inculpat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Consiliului Local Iași – la Direcția de Administrare a Patrimoniului Public și Privat sau la Direcția de Asistență Comunitară Iași”, au adăugat judecătorii.

Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Vasilica Marina Calancea și Petru Bârgăoanu, acuzați de anchetatorii ieșeni

Procesul lui Petru Bârgăoanu și al Vasilicăi Marina Calancea a început pe 29 octombrie 2018. La acea dată, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași i-au trimis în judecată pe cei doi, pentru trafic de influență, respectiv complicitate la trafic de influență.
Anchetatorii ieșeni au precizat că cei doi au fost prinși de un investigator sub acoperire în timp ce comiteau infracțiunile de care au fost acuzați.

„Pe data de 5 octombrie 2015, Vasilica Marina Calancea a pretins suma de 300 de lei de la investigatorul cu identitate atribuită V.M. pentru a se prevala de influența pe care o avea asupra funcționarilor din cadrul SPCLEP Răducăneni, din județul Iași, pentru a-i determina pe aceștia, în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, să urgenteze eliberarea cărții de identitate pentru V.M.”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Ce au spus anchetatorii ieșeni cu privire la șpaga dată de investigatorul sub acoperire

Oamenii legii au adăugat că, în aceeași zi, Petru Bârgăoanu s-ar fi ocupat de intermedierea „afacerii”. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au subliniat că, la aceeași dată, Petru Bărgăoanu ar fi intermediat pretinderea sumei de 300 de lei de la V.M. de către Marina Calancea, femeia care se prevala de influența pe care o avea asupra funcționarilor din cadrul SPCLEP Răducăneni.

„În plus, inculpatul a cerut pentru sine suma de 100 de lei, pentru activitatea desfășurată”, au mai arătat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Acum, rămâne de văzut dacă sentința emisă de Tribunalul Iași va fi sau nu contestată. În eventualitatea în care decizia va fi atacată, urmează ca magistrații din cadrul Curții de Apel Iași să stabilească ce se va întâmpla în continuare în acest caz.

Comentarii
 • Asta e marea problema în România ca nu le este frică de actul de justiție! Toți primesc cu suspendare! Dacă le-ar fi frică de închisoare cu executare, nu ar mai comite acte de corupție!

 • Parerea mea ca Realitatea are o parere userista anticrista ,adevarul e ca amaritii astia care au facut 100 lei pentru sine meritau doar munca in folosul comunitatii avind in vedere pericolul social iar sefii de la SPCLEP RADUCANENI trebuie dati afara pentru lipsa controlului la angajati ,proasta gestionare a situatiei de acolo unde trebuie sa stai la rind pentru un buletin si sa astepti multe zile pt.eliberare .Din aceste motive se da spaga ,oamenii disperati care au nevoie urgenta de acest act fac acest lucru .Daca Evidenta Pop.ar elibera pe loc acest act ar disparea coruptia .
  ACEST GUVERN DE HABARNISTI VOR CORUPTIE

 • Oare DNA Iasi nu are altceva de facut ?A destructurat toate retelele de mafioti ?Primarii de la comunele Iesene fura pe rupte ,fac licitatii trucate ,angajeaza personal cu spaga ,fac afaceri cu firme de casa in strinsa legatura de cumetrie cu prejudicii de 100 000 euro .
  Mizeria asta de dosar ma lasa cu greata fata de anchetatorii sub acoperire ,pt.100 de lei sa cheltui de zece ori mai mult pe ancheta ,cred ca astia sunt bolnavi la cap .
  In Romania se merge pe pierdere ,DNA ,SRI au bugere colosale si ce fac cu ele ,vineaza mica ciupeala cu buletine .FELICITARI ,AVEM CEL MAI PROST GUVERN DE LA REVOLUTIE IN COACE .

 • O gindire Basista sa condamni oameni invocind prejudicii de 100 lei ,oare DNA nu a auzit de amenda administrativa ?
  Procurorii sunt ciumati ,avem si noi destule portocale prin parchete care trebuie arestate ca ele comit Abuz de functie cind trimit in judecata pe dosare contrafacute cu fapte interpretate si inventate .

 • In Raducaneni, intr-o camera de 3×3 au acte pana la 1000 de basarabeni.
  Sunt disperati basarabenii dupa cetatenia romana, iar dupa ce o obtin se sterg la fund cu noi si pleaca la munca in Europa. Indeosebi asa fac basarabencele.

 • Dar multe se mai intimpla la Raducaneniul asta! Pe la Evidenta Populației de acolo nu trec toți moldovenii care se stabilesc, în România, cu miile la aceeași adresa prin comunele învecinate? Oare e chiar asa legal? Oare cita șpagă se primește în complicitate cu Primăriile, Politia, de la fiecare moldovean? Au alocat spațiu la aceeași adresa 1cm fiecare! Ne lăsați… CORUPȚIA e la ea acasă la Raducaneni!

 • La Parchet, la Raducaneni, procurorii, pt. unii infractori-cunoștințe, se comporta ca avocați ai apărării! Ghinion, dacă nu ești cunoștință! Dubla măsură și pt. infractori!

 • Mai nou acesti guvernanti reinvie ziua de 10 August cind Jandarmii au batut protestatarii rezist iar presedintele tarii Johaniss imbracat in geaca rosie protesta impotriva Ciumei Rosii .Acuma politistii protesta iar jandarmii cu pulanele ii controleaza in gentti si le dau amenzi .
  Pe modelul dezbina si conduce rezistii vor sa vada cine e mai bun jandarmul cu pulanul sau militianul cu stilul sau de lupte de strada .
  Mai bine mai jandarmilor gazatii pe politisti cum gaza Hitler pe evrei .

 • Reforma in Jandarmerie se apropie asa ca e bine .Politistii sa fie bine gazati sa vedem cit rezista ,care e tare rezista care nu moare .
  Inlocuim mortii tot cu jandarmi pe care ii transferam la politie ,circa 10.000 de bucati si aici le vine rindul sa ii gazam noi ,curvele din politie .

 • Și ce dacă mai aranjam și noi niște dosare pe la Parchetul Raducaneni și pe la Politie? Doar nu dam în cap! Din pix și din tastatura la calculator se pot face multe! Suntem smecheri și putem! Nu se prinde nimeni! Voi de ce nu sunteți cunoștințele anchetatorilor? Ați întrat vreodată într-un Parchet săracilor? Voi numai ați călcat pe Parchetul imitație stejar! Asa ca ciocul mic! Cine poate, poate! Ce sa facem dacă citeodată avem prea multe dosare penale? Tre’sa ne-ajutam ca frații!

 • In toata istoria romanilor nu au existat atitea abuzuri din partea procurorilor ,ei sunt stat in stat ,fac dosare de 100 lei pe buletine iar mafia care face zeci de milioane este protejata .
  Raducaneni =Harlau
  Ministrul Justitiei # REZIST nu vede ca el e un mare domn de birou ,pe el il intereseza doar linia de partid si desfiintarea SECTIEI SPECIALE .
  Oare acest guvern nu vede ca nu mai are nici 3 la suta incredere ?

 • La Raducaneni dispar și armele periculoase predate la Politie, la Camera de corpuri delicte. Se inmineaza cuțitul faptasului, se cer scuze ca a trebuit sa fie reținut și descompletat setul de tacâmuri din bucătărie! Of! Of! Of!

Adauga un comentariu