Titlurile zilei

Investiție de milioane în centrul Iașului! Patronul restaurantului „Oscar” construiește un hotel de 4 stele. Amplasamentul este la câțiva metri de Spitalul „Sf. Spiridon”

Publicat: 15 ian. 2020

Oamenii de afaceri din Iași au simțit lipsa spațiilor de cazare și investesc în hoteluri în mai multe zone din oraș. Patronul restaurantului „Oscar” vrea hotel de 4 stele pe strada Lascăr Catargi, lângă restaurant. „Hotelul va avea un regim de înălțime de P+2+M. Parcările le vom amenaja în subsol, pe două niveluri. Așteptăm să iasă PUZ-ul, mergem etapă cu etapă”, a precizat omul de afaceri Gabriel Bîrsan. În Nicolina se dorește alt hotel, dar de 3 stele. „Firma mea se ocupă de construcții civile. Am mai construit, dar pentru alții. Este primul meu proiect”, spune Ciprian Ifrim, patronul Artest Construction 2008 SRL

Noi investiții imobiliare sunt anunțate în centrul Iașului! Gabriel Bîrsan, patronul restaurantului Oscar, lansează un proiect major ce ar urma să fie dezvoltat pe strada Lascăr Catargi, nr.15, chiar în apropierea restaurantului. Recent, Bîrsan a cumpărat un teren de aproape 1.000 de metri pătrați, unde era edificată o casă bătrânească. Acum, omul de afaceri a primit un prim aviz din partea municipalității pentru demolarea clădirii. Aici ar urma să fie construit un hotel, care va avea 4 stele.

„Acolo este o clădire dărăpănată. Vrem să facem un Plan Urbanistic Zonal pentru un hotel sau o clădire de birouri. Cred că ne vom opri la ideea de hotel. Terenul a fost achiziționat recent. Deocamdată, suntem la prima etapă. Hotelul va avea un regim de înălțime de P+2+M. Parcările le vom amenaja în subsol, pe două niveluri. Așteptăm să iasă PUZ-ul, mergem etapă cu etapă”, a precizat omul de afaceri. Conform proiectului, hotelul ar urma să aibă 40 de camere.

Afaceri cu restaurante

Omul de afaceri deține pe lângă restaurantul „Oscar” și localurile „Hunter’s” și „Casa Vânătorului” din Copou. În portofoliul omului de afaceri se află mai multe societăți, multe cu profituri consistente. Spre exemplu, Oscar Eigo Group SRL a avut în 2018 o cifră de afaceri de 18,8 milioane lei, profit de 3,8 milioane lei, cu un număr de 165 de angajați. Lista firmelor este completată de Oscar Pro Food SRL, Oscar Eigo Food SRL, Best Deals Transfer SRL și Oscar Food SRL.

Hotel în Nicolina, lângă Lidl

În domeniul hotelier ar urma să se lanseze și Ciprian Ifrim, cel care controlează societatea Artest Construction 2008 SRL. Recent, a obținut un certificat de urbanism pentru ridicarea clădirii pe o suprafață de teren de 650 metri pătrați situată în cartierul Nicolina, pe fundac Sălciilor, nr.3, în apropierea Lidl. Contactat telefonic, Ciprian Ifrim a explicat că este primul proiect imobiliar pe care intenționează să-l dezvolte.

„În principiu doresc să fac un hotel cu trei stele, cu un regim de înălțime de P+2+M. Vor fi și parcări. Acum, să vedem ce se întâmplă. Firma mea se ocupă de construcții civile. Am mai construit, dar pentru alții. Este primul meu proiect”, a precizat omul de afaceri.

În 2018, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 1,6 milioane lei, profit de 85.019 lei, cu un număr de 21 de angajați.

Același tip de investiție și în Păcurari

Un hotel ar urma să fie construit și pe strada Păcurari, nr. 95, pe amplasamentul fostei fabrici de bere „Zimbru”. Investitorul este Radu Petrică Enache, patronul firmei Continental Hotels SA. Pe terenul amintit ar urma să fie construit un hotel (2-4 stele) cu un regim de înălțime S+D+P+7E și o clinică medicală cu regimul de înălțime P+3. Cele două clădiri vor beneficia și de un procent de spații verzi de peste 50 la sută din suprafața totală a terenului. Enache a cumpărat terenul în anul 2007. De atunci, terenul a fost lăsat în paragină. Deocamdată, proiectul se află în stadiul de avizare.

Conform ultimelor date financiare, Continental Hotels SA a înregistrat în 2018 o cifră de afaceri de 125.800.588 lei, profit de 5.567.677 lei, datorii de 142.387.427, cu un număr de 834 angajați. Afacerea și-a revenit după ce în perioada 2008-2016 a fost pusă pe butuci, când pierderile au ajuns la un moment dat și la 10 milioane de euro. În acționariatul societății apar Conti Hotels Investment SA (74 la sută), SIF Transilvania SA (9 la sută), Red Group SRL (6 la sută), Academia Română Fundația Familiei Menachem H. Elias (4 la sută), Andrei Pop (1 la sută). Continental Hotel SA este societatea care controlează un lanț de hoteluri prezent în mai multe orașe din țară: Sibiu, Arad, Oradea Târgu Mureș, Drobeta-Turnu Severin, Suceava, București.loading...

Adauga un comentariu