Local

Investiții în traficul rutier în cea mai aglomerată comună din Iași! Exproprieri pentru proiecte de 2 milioane de lei

Publicat: 16 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Investiții în traficul rutier în cea mai aglomerată comună din Iași Exproprieri pentru proiecte de 2 milioane de lei
Două sensuri giratorii vor fi construite în comuna Miroslava, județul Iași, cea mai aglomerată localitate din zona metropolitan a municipiului

Proiecte noi de trafic rutier într-o comună de lângă Iași. Comuna Miroslava va investi 2 milioane lei în două sensuri giratorii în localitate, proiecte finanțate din bugetul local. Primăria din Miroslava a trecut și la exproprieri pentru a se putea realiza cele două sensuri giratorii

Consiliul Local al comunei Miroslava a avizat o serie de exproprieri de terenuri pentru realizarea unor investiții privind fluidizarea traficului rutier din localitate. Primăria din Miroslava a scos din domeniul public pe care îl deține suprafețe de câteva zeci de metri pătrați pentru a putea construi două sensuri giratorii din localitate. Investițiile în cele două sensuri giratorii se ridică la circa 2 milioane de lei, conform devizului de lucrări.

Proiecte de trafic rutier într-o comună de lângă Iași

Primul sens giratoriu va fi amenajat în localitatea Vorovești, la intersecția străzilor Prof. Dumitru Pricop, Principală, Militari și Ion Neculce. Al doilea sens giratoriu va fi construit în localitatea Valea Adâncă, la intersecția străzilor Livezilor, Bazei, Principală, Costea Vodă și Cornești.

„Ținând cont de faptul că benzile auto sunt înguste, iar realizarea acestor investiții este extrem de necesară, în cazul celor două proiecte a fost necesară efectuarea de proceduri de expropriere. Ambele demersuri au fost aprobate de către consilierii locali”, au menționat reprezentanții Primăriei comunei Miroslava.

Sens giratoriu în Vorovești, investiție de 1,1 milioane lei

Licitația pentru realizarea sensului giratoriu din Vorovești a fost atribuită firmei Mecon Iași SRL, valoarea contractului fiind de 1.1 milioane lei. Durata de finalizare a proiectului este de trei luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Investiția este necesară în contextul extinderii traseului 23 al Companiei de Transport Public (CTP) Iași până în localitatea menționată. În Vorovești va fi amenajat un inel central materializat într-o insulă denivelată circulară cu diametrul de 10 metri, o supralărgire carosabilă cu lățimea de trei metri amenajată cu calupuri din piatră cubică, o cale inelară cu lățimea de 5,5 metri și insule separatoare denivelate pe „ramurile” intersecției, încadrate cu zone marcate și racorduri între „ramuri”. Investițiile au fost anunțate încă de la finalul anului trecut.

Sens giratoriu de aproape 1 milion lei în Valea Adâncă

Licitația pentru realizarea sensului giratoriu din Valea Adâncă se află în etapa de evaluare a ofertelor. Valoarea estimată a proiectului este de 964.057,60 lei (cu TVA), iar durata de finalizare a proiectului este de trei luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Necesitatea și oportunitatea investiției rezultă din nevoia de fluidizare a traficului, facilitarea accesului la proprietăți, crearea condițiilor de acces a mijloacelor de transport și creșterea gradului de confort pietonal. În Valea Adâncă va fi realizat un inel central materializat într-o insulă denivelată circulară cu diametrul de 12 metri, o supralărgire carosabilă cu lățimea de doi metri amenajată cu calupuri din piatră cubică, o cale inelară cu lățimea de 5,5 metri și insule separatoare denivelate pe „ramurile” intersecției, încadrate cu zone marcate și racorduri între „ramuri”.

Cele două proiecte de trafic în comuna de lângă Iași  vor fi implementate în acest an.

Adauga un comentariu