Economic Local

Primăria Miroslava a găsit firmă doar pentru sensul giratoriu din satul Vorovești! Șoferii din Valea Adâncă mai au de așteptat

Publicat: 29 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primăria Miroslava a găsit firmă doar pentru sensul giratoriu din satul Vorovești Șoferii din Valea Adâncă mai au de așteptat
Primăria Miroslava a primit ofertă doar pentru amenajarea unui singur sens giratoriu

În comuna Miroslava urmau să fie amenajate două sensuri giratorii în satele Valea Adâncă și Vorovești. La licitația organizată recent s-a prezentat o singură firmă ce a depus ofertă doar pentru sensul din satul Vorovești. Oferta a intrat în etapa de evaluare

Primăria comunei Miroslava, județul Iași, modifică regulile de circulație din localitate. Recent, autoritatea contractantă a demarat o licitație pentru amenajarea unui număr de 2 sensuri giratorii, care să contribuie la fluidizarea traficului din localitate. Valoarea estimată a lucrărilor este de 1.827.252 lei, fără TVA, aproape 370.000 euro.

”Necesitatea și oportunitatea investiției rezultă din nevoia de fluidizare a traficului, facilitarea accesului la proprietăți, crearea condițiilor de acces a mijloacelor de transport în comun din Municipiul Iași prin crearea posibilității de întoarcere a autobuzelor, precum și creșterea gradului de confort pietonal. De asemenea, prin realizarea infrastructurii se facilitează accesul la principalele obiective sociale și economice ale comunei, facilitează creșterea numărului de obiective culturale și de patrimoniu ale comunei, creșterea numărului de locuitori ai comunei”, se arată în caietul de sarcini.

Comuna Miroslava a ajuns în atenția executorilor judecătorești ce vor să valorifice mai multe proprietăți.

Primăria Miroslava a găsit firmă doar pentru sensul giratoriu din satul Vorovești, din cauza complexității lucrării

Primăria a hotărât ca sensurile giratorii să fie înființate în satul Valea Adâncă – intersecția străzilor Livezilor, Bazei, Principală, Costea Vodă, Cornești și în satul Vorovești – intersecția străzilor Prof. Dumitru Pricop, Principală, Militari și Ion Neculce. Numai că, la licitație a fost depusă o singură ofertă pentru sensul giratoriu din satul Vorovești. Oferta aparține societății Mecon Iași SRL. Reprezentanții primăriei au explicat că, cel mai probabil, pentru primul lot nu s-au prezentat ofertanți pentru că lucrările sunt complexe. Cel mai probabil, va fi reluată procedura doar pentru primul lot.

”lnvestiția va genera o serie de efecte pe termen lung: reducerea discrepanței între zonele rurale și orașe, crearea de noi locuri de muncă, creșterea capacității administrației publice locale de a identifica și implementa soluții pentru rezolvarea problemelor legate de dezvoltarea economică a zonei, îmbunătățirea condițiilor de trai pentru locuitorii din arealul vizat prin reducerea discrepanței generate de lipsa accesului la principalele obiective sociale, culturale și administrative, creșterea gradului de confort și civilizație, creșterea gradului de frecventare a cursurilor școlare”, se mai arată în documentația procedurii.

Primăria Miroslava a organizat o licitație și pentru achiziția unui utilaj de deszăpezire.

În comuna Miroslava a fost semnat contractul pentru modernizarea iluminatului public

Totodată, Primăria Miroslava a anunțat modernizarea iluminatului public din localitate, cu finanțare asigurată prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Conform proiectului, vor fi montate 354 de aparate de iluminat cu LED pe stâlpii din satele Brătuleni, Proselnici, Ciurbești, Valea Adâncă, Miroslava, Valea Ursului și Horpaz. Aparatele vor avea o garanție de minimum 5 ani și o durată de funcționare de 100.000 de ore.

Aparatele de iluminat cu LED vor avea puterea de 69W, 45W, 30W, 25W și 50W. Contractul a fost semnat cu societatea Elbi Energy Projects SRL, din București, care a depus o ofertă financiară de 861.191 de lei, fără TVA, aproape 170.000 de euro.

Adauga un comentariu