Local

Investiții majore într-o comună ieșeană: ,,Avem nevoie de un centru pentru bătrâni!”

Publicat: 16 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Investiții majore într-o comună ieșeană Avem nevoie de un centru pentru bătrâni
Noul centru pentru bătrâni ar putea fi folositor întregului județ

Comuna Ciortești din județul Iași se remarcă din nou prin proiectele pe care le desfășoară la început de an. Alina Apostol, aflată la cel de-al doilea mandat al său, vorbește despre fondurile obținute în urma depunerii unor dosare de finanțare pentru un centru pentru bătrâni, felul în care vor fi distribuiți banii, cât și care sunt beneficiile pe care le aduce noul an locuitorilor comunei.

Planurile de viitor pe care își dorește să le ducă până la capăt în cel de-al doilea mandat vizează atât schimbări în rândul serviciilor medicale de care pot beneficia locuitorii comunei, cât și îmbunătățiri la nivel tehnic. Iluminatul public și realizarea unui centru de reabilitare pentru bătrâni reprezintă doar câteva proiecte ale primarului pentru un trai de calitate al locuitorii din Ciortești.

centrul de batrani de la Raducaneni
Primarul susține faptul că noul centru de bătrâni va urma structura centrului medico-social din Răducăneni

Un nou centru pentru bătrâni în județul Iași

Conform Alinei Apostol, primar al comunei Ciortești, printre nevoile primare ale locuitorilor mai înaintați în vârstă în acest moment este construirea unui dispensar nou, cât și realizarea unui centru pentru bătrâni.

Recunoscând faptul că o familie trebuie să scoată din buzunar sume exorbitante atunci când vine vorba de îngrijirea celor care i-au crescut și îndrumat în viață, aceasta susține că în anul 2022 va încerca să găsească o soluție care să le ofere un acoperiș călduros acestora.

,,Ideea mi-a venit de la un caz aparte pe care l-am întâlnit în urmă cu ceva timp. Este vorba de o bătrână care suferea de demență și care locuia alături de 11 câini. Pentru a o ajuta, strângeam leuț cu leuț, asta până când aceasta a făcut focul în casă și a incendiat-o. Atunci am încercat să găsim o soluție pentru ea.

Cum în județul Iași nu există foarte multe astfel de centre, iar la cele private bugetul pe care trebuie să îl alocăm lunar unor astfel de cheltuieli este exorbitant, am dus-o la un centru din Vaslui, unde acum este bine. Pentru câinii pe care îi hrănea din pâinea ei, am apelat la ajutorul celor de la SalubrIS”, a declarat Alina Apostol.

Alina Apostol
Alina Apostol afirmă faptul că proiectul pentru centrul de bătrâni a fost depus pentru o linie de finanțare la CNI

Linii de finanțare de la CNI pentru Ciortești

Primarul afirmă că proiectul a fost depus pentru o linie de finanțare la Compania Națională de Investiții (CNI) și că acesta va păstra structura și organigrama centrului medico-social de la Răducăneni, în trecut comuna primind astfel de fonduri reabilitarea drumurilor.

Amplasat la drumul național, acesta va servi bătrânilor din întregul județ, fiind totodată un prilej prin care va crea mai multe locuri de muncă pentru persoanele din comună care își doresc să profeseze în diferite domenii.

,,Am realizat că noi, în Ciortești, avem nevoie de un asemenea centru care să ofere posibilitatea bătrânilor din tot județul de a veni. Așa am rezolva și problema locurilor de muncă, pentru că angajații ar fi oamenii din comunitatea noastră”, a susținut edilul.

Primăria din Ciortești vizează în anul 2022 implementarea mai multor proiecte care țin de sănătatea localnicilor
Primăria din Ciortești vizează în anul 2022 implementarea mai multor proiecte care țin de sănătatea localnicilor

Iluminatul complet al străzilor este un alt proiect pe care Alina Apostol își dorește să îl ducă la capăt în primele luni ale anului 2022.

Deși susține că își dorea ca locuitorii din Ciortești să aibă parte de acest ,,confort” până la sfârșitul anului trecut, primarul a afirmat faptul că a fost realizată toată partea care ține de documente, astfel că, ledurile vor fi montate în scurt timp.

,,Am optate pentru leduri economice, care se întâmplă uneori să fie arse foarte repede. Desigur, îmi doream ca în anul 2021 să duc la capăt cât mai multe proiecte și să avem parte în Ciortești de o iluminare stradală corespunzătoare, dar în primele luni ale anului acesta va fi gata”, susține primarul. În anul 2021 mai multe comune din județ au primit finanțare pentru modernizarea iluminatului stradal, printre care și Ciortești.

ilunimat stradala
Proiectul de iluminare stradală pentru comuna Ciortești va fi încheiat la sfârșitul anului 2022
Adauga un comentariu