Prima pagină » Titlurile zilei » Investitorul rețelei medicale Elytis, Dumitru Constantinescu, vrea să deschidă în Iași cel mai mare spital privat de oncologie din România! Investiția depășește 50 de milioane de euro 

Investitorul rețelei medicale Elytis, Dumitru Constantinescu, vrea să deschidă în Iași cel mai mare spital privat de oncologie din România! Investiția depășește 50 de milioane de euro 

11 apr. 2025, 02:00, 7 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

Omul de afaceri Dumitru Constantinescu preconizează că, în circa 2 ani, va inaugura, în zona CUG, cel mai mare spital privat de oncologie si radioterapie din România, care va avea cel mai complet și complex platou tehnic. Investiția depășește 50 de milioane de euro. Momentan, la spitalul de Oncologie si Radioterapie Elytis din CUG funcționează doar Centrul de Radioterapie, unde pacienții oncologici beneficiază de tratamente ci radioterapie si de aparatură de ultimă generație.

Dumitru Constantinescu: „Avem radioterapie cu 3 acceleratoare de ultima generatie fiind vârful de lance în domeniu”

Dumitru Constantinescu își dorește ca întreaga activitate oncologică să fie concentrată la Spitalul de Oncologie și Radioterapie din zona CUG, astfel încât pacienților să le fie mai facil să acceseze serviciile medicale oferite de Elytis. În prezent funcționează trei acceleratoare de ultimă generație pe care se poate efectua tratamente pentru toate tipurile de cancer, atât tratamente convenționale de radioterapie cât și stereotaxie, urmând ca în două luni să pornească și brahiterapia.

„Construcția spitalului din CUG a început în urmă cu circa doi ani. Radioterapia este funcțională de aproximativ doi ani. Avem radioterapie iar laboratorul dispune de 3 acceleratoare, fiind cele mai performante la momentul actual, la nivel mondial. Sunt cele mai performante aparate care există în lume tratând pacienți atât convențional cât și printratamente stereotaxice, acolo unde pacientul are indicație. Centrul nostru are în dotare și Respiratory gating care permite sincronizarea fasciculului de radiații cu mișcările respiratorii ale pacientului. Astfel, iradierea este aplicată doar în anumite faze ale ciclului respirator — atunci când ținta tumorală este într-o poziție optimă. Totodată, un pacient care beneficiază de tratament prin stereotaxie, în loc să facă 30-35 de ședințe de radioterapie, poate să facă doar 4-5 ședințe, reducând timpul de tratament și crescând confortul pacientului, tratamentul se realizează mai rapid și mai comod pentru pacient. În schimb, nu toți pacienții sunt eligibili pentru un astfel de tratament. În sediul din CUG avem tot platoul tehnic compus din: RMN, CT, medicină nucleară cu PET/CT și scintigrafie, deoarece pacienții oncologici au nevoie de bilanț și urmărire. Pentru aceste servicii lucrăm în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate”, a declarat Dumitru Constantinescu.

În circa doi ani, Dumitru Constantinescu crede că va inaugura cel mai mare spital privat de oncologie si radioterapie din România

Lucrările la Spitalul de Oncologie și Radioterapie Elytis vor fi finalizare peste aproximativ 2 ani. Până atunci, bolnavii efectuează ședințele de chimioterapie pe strada Săulescu, iar radioterapia la CUG.

„Tratăm toate tipurile de cancer. Avem medici cu o pregătire foarte solidă, unii din ei au pregătire în centre din străinătate. Funcționăm deja și pe partea de oncologie, doar că pacienții sunt tratați la spitalul de pe strada Săulescu. În circa doi ani, preconizez că vom finaliza lucrările din CUG. Investiția depășește 50 de milioane de euro. Eu îmi doresc să lucrăm cu Casa de Asigurări de Sănătate, și pe alte specialități, doar că paturile, la nivel de județ, sunt limitate. Radioterapia și Oncologia se efectuează gratuit la Elytis, iar pacienții din alte localități primesc masă și cazare gratuită. Toți pacienții beneficiază de investigații gratuite.

Avem absolut toate specialitățile, inclusiv partea de chirurgie. Acest lucru permite consulturi interdisciplinare și o abordare multimodală – eficientă, medicii având la dispoziție colegi din toate specialitățile cu care colaborează intern, fără a mai fi nevoie de adresarea în 3-4 spitale – Neurochirurgie, Urologie, Oncologie etc., un mare beneficiu pentru pacient, care poate fi diagnosticat corect și de cele mai multe ori și trata, chiar și chirurgical în majoritatea cazurilor, dar cu potențial de a acoperi majoritatea patologiilor operabile odată cu lansarea noului bloc operator al clădirii de la Fortus și tehnologiile disponibile de acolo.

Suntem cei mai avansați din toată Moldova în ceea ce privește diagnosticarea cancerului de prostată. Suntem singurii care putem să biopsiem pacienții ghidat RMN, asta însemnând un procent semnificativ mai mare de diagnostic comparativ cu metoda clasică, ecoghidată. Majoritatea unitățile medicale care fac biopsii prostatice, neavând această tehnică și tehnologia necesară, iau biopsiază ghidat doar ecografic, fără a putea vizualiza nodulii suspecți indicați de RMN, cu șanse de a rata leziunea, deci implicit de a nu detecta un cancer, deși el este prezent. În astfel de cazuri sunt semnale că este ceva în neregulă cu pacientul, dar fără a putea face nimic în lipsa unui rezultat și astfel cancerul evoluează. Menționez recent, un caz care a avut parte de 5 biopsii prostatice echoghidate, efectuate în alte centre medicale fără a se fi decelat celule tumorale, însă în cadrul serviciului nostru, s-a reușit biopsia țintită și confirmarea diagnosticului. Putem deja spune că echipa care efectuează biopsii prin fuziune RMN este deja una cu experiență. De asemenea, tot ca terapie inovatoare dar pentru tratamentul adenomului de prostată, utilizăm terapia Rezum, această este o terapie ce folosește injectarea de abur la cu o temperatură ridicată în lobii prostatici. Astfel, pacientul beneficiază de cea mai ușoară formă de tratament, care este minim invazivă cu rezultate bune în managementul problemelor urinare datorate volumului prostatei, a explicat omul de afaceri Dumitru Constantinescu.

Pentru Spitalul de Oncologie și Radioterapie Elytis, Dumitru Constantinescu a achiziţionat, la licitaţie, fostul sediu administrativ de la Fortus, pentru care a plătit 2,9 milioane de euro, fără TVA.

Bugetul.ro
Cutremur provocat de CEC Bank pe piața din România. Banca de stat numărul 1 din țară a decis să intre pe un teritoriu neexplorat, dar foarte dificil
redactia.ro
Iubita lui Rareș Ion rupe tăcerea. Acuzații grave la adresa lui Maru după ce tânărul de 20 de ani și-a pierdut viața
Bugetul.ro
Adio, 0,50 lei din garanția SGR! Românii care colectează sticle și PET-uri vor avea parte de schimbări importante în viitorul nu foarte îndepărtat
a1.ro
Cum arăta Doinița Oancea cu păr drept! Toți o știu creață, însă e o femeie complet schimbată dacă o vezi cu părul drept
Playtech.ro
Cum se păstrează corect anafura ca să nu mucegăiască. Ce trebuie să faci cu ea după ce o aduci de la biserică
observatornews.ro
Obiceiul românesc care "s-a lipit" şi de străini. Ce spune un chinez despre micii care au sfârâit pe grătare, la Cernica
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Nativii care trec printr-o perioadă de vis. Totul le merge din plin
realitatea.net
Săptămâna Mare: Perioada cu cea mai mare încărcătură spirituală din an. Ce TREBUIE să faci în fiecare zi, pentru a fi ferit de boală și a avea parte de noroc
SportpeSurse
Dezvăluire importantă făcută În Prima zi de Paște despre Muntele Athos
Playtech.ro
Câți câini sau pisici ai voie să ții într-un apartament. Legea e clară, dar puțini o cunosc
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Vestea ȘOCANTĂ din ziua de Paște. A murit un actor CELEBRU din Las Fierbinți: S-a stins acum o oră!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Unde petrec Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță Paștele. Locul e de poveste, dar îi costă destul. Oricine ar vrea să fie aici / FOTO
redactia.ro
Ce s-a descoperit la autopsia lui Rareș Ion. De ce a murit, de fapt, tânărul care era prieten cu Vlad Pascu
ego.ro
Camelia Mitoșeru, mesaj pentru femeile care NU gătesc de Paște! Așa ceva...
Comentarii
  • Aparatura are dar OAMENI nu are pentru ca nu ii plateste ca el e golan ordinar si tine tot felul de curve angajate la el

  • Stau pacientii pana la ora 24.30 la proceduri si sunt nevoiti sa stea prin frig cu imunitatea lor…. unii s-au procopsit cu stafilococ auriu…si clar ca nu au facut nimic….

  • Dezvaluitorul

    Cardul se lasa la Sabina sau la Andreea? Normal ca omul trebuie sa treaca din cabinet in cabinet pana la proceduri, posibil si la oftalmologie daca il doare in talpa piciorului (aici e o ironie da??)
    Daniela e bine? sau cumva fuge cand vine „fosta sotie, marea iubire”?

    Strutul (aka Ana ) e bine si ea? sau inca mai are „meciuri” cu Anca (jurista barfitoare care ar manca-o pe „proasta aia de Daniela”)??

    Acesta este un pamflet si trebuie tratat ca atare 🙂

  • se crucesc oncologii de la Cluj, Bucuresti de rezultatele din Iasi. Investiti in oameni, nu in aparate.

    • Adica sa ne folosim de aparatura de dinainte de razboi? Hmmm, bun sfat! Daaa, poate aparatura de pe vremea lui Cuza e si mai utila!

      • „sa ne folosim”? pai tocmai asta e : n-are cine sa foloseasca aparatura mai complicata de un stetoscop. nu stiu, nu se pricep. se uita la aparate ca curca la motor.

  • Doamne ferește să ai cancer sa și singura soluție salvatoare sa fie aglomerația de la IRO…Ma bucur că sunt și alte spitale care sunt interesate să trateze bolnavii oncologic.Bani pentru străinătate nu are oricine..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 aprilie 2025
19 aprilie 2025