National

Ioan-Aurel Pop neagă zvonurile că ar candida la președinția României

Publicat: 04 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ioan-Aurel Pop neagă zvonurile că ar candida la președinția României

Președintele Academiei Române infirmă, din nou, că ar urma să se implice în viața politică. După ce numeroase zvonuri vehiculau o potențială candidatură a sa la alegerile prezidențiale din 2024, Ioan-Aurel Pop spune că „singura politică pe care o fac este aceea a Academiei Române”.

„Mi-am propus, din mai multe motive, să intervin cât mai rar pe Facebook și în mijloacele de difuzare în masă în general. Dar, în urma unor menționări din ultimul timp ale numelui meu, legate de scena politică, trebuie să precizez din nou că singura politică pe care o fac este aceea a Academiei Române și singura mea preocupare publică este menținerea acestei venerabile instituții la nivelul stabilit de fondatori și de înaintași, întru promovarea valorilor intelectuale autentice, a cercetării științifice și creației culturale la standardele cele mai înalte.”, a precizat Ioan-Aurel Pop.

Delimitarea lui Pop de AUR vine la doar câteva ore după ce și Biserica Ortodoxă Română a criticat dur AUR pentru că a târât religia în scandaluri politice. BOR a transmis, vineri, prin vocea purtătorului de cuvânt Viorel Bănescu, faptul că amestecarea politicii cu religia a făcut deja ”prea multe victime”. Comunicatul BOR vine ca urmare a solicitărilor de poziționare a Bisericii față de AUR, după ce în spațiul public au apărut informații că membri ai BOR susțin demersurile partidului de extremă dreapta.

 

Cursă nebună pentru achiziția de apartamente noi, indiferent de preț

Adauga un comentariu