Actualitate

Ioana Mihăilă actualul secretar de stat poate deveni noul ministru al Sănătăţii

Publicat: 16 apr. 2021
Ioana Mihăilă la un eveniment organizat de cei de la USR PLUS
USR PLUS o propune pe Ioana Mihăilă, în prezent secretar de stat în Ministerul Sănătății, pentru a prelua conducerea acestei instituții. Propunerea a fost înaintată premierului Florin Cîțu

Guvernul este în căutarea unui nou ministru al Sănătății, iar cei de la USR PLUS au început să se liniştească. Membrii Uniunii Salvați România rămân în continuare în guvernul Cîțu şi în următoarea perioadă vor pune în funcţie un nou ministru al Sănătăţii, acela ar putea fi Ioana Mihăilă.

Doctor Ioana Mihăilă la bază este medic primar endocrinolog şi în trecut a candidat pentru primăria Oradea. Membră a partidului USR, Ioana Mihăilă, luni seară a fost pusă în funcţia de secretar de stat în ministerul Sănătăţii. Înainte de a ocupa postul de secretar de stat dr. Ioana Mihăilă în funcţie a fost Ciprian Bogdan membru PNL.

Din anul 2014 dr. Ioana Mihăilă este medic primar endocronolog la clinica Medena Oradea, actualul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj – Napoca. La alegerile din 2020 Ioana Mihăilă a candidat pentru primăria Oradea, acolo unde s-a clasat abia pe locul al cincilea

În aceste momente s-au făcut mai multe calcule şi unele surse afirmă că ar urma să se facă anumite schimburi în Ministere. Însă, la începutul săptămânii viitoare va avea loc o şedinţă pentru a se rezolva aceste probleme.

Ioana Mihăilă va ocupa fosta funcţie a lui Vlad Voiculescu

În urmă cu două zile, miercuri, 14 aprilie 2021, Vlad Voiculescu a fost demis din funcţia de ministru al Sănătăţii. Se speculează în aceste momente că medicul Ioana Mihăilă ar urma să ocupe această funcţie. La şedinţa de miercuri seara Vlad Voiculescu a părăsit Ministerul Sănătăţii pe uşa din spate pentru a evita întrebările jurnaliştilor.

„Cum în partea din spate a clădirii există o curte interioară unde jurnaliștii nu au acces, ministrul demis al Sănătății s-a urcat în mașină, cu șoferul și SPP-istul pe locurile din față, și a ales să părăsească sediul instituției pe ușa din spate, evitând să dea ochii cu jurnaliștii și să facă vreo declarație, așa cum a făcut de altfel în cea mai mare parte a celui de-al doilea mandat de ministru al Sănătății”, informează jurnalista Alina Neagu în Hotnews.ro.

Prima reacție a lui Vlad Voiculescu după ce a fost revocat de premierul Florin Cîțu

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătăţii a prezentat astăzi bilanțul celor 4 luni la Minister într-o conferinţă de presă. Oficialul a avut o primă reacție după ce a fost revocat din funcție de către premierul României, Florin Vasile Cîțu. Intervenția publică a avut loc astăzi la ora 09.00.

„Au fost 113 zile de ciocniri în mentalităţi. Am intrat în politică pentru a schimba nu numai lucruri punctuale ci şi mentalităţile. Sunt aici să vă spun, şi m-am gândit mult care să fie abordarea. Aş prefera să fiu sincer şi să vă spun că în continuare îmi e teamă de oameni, de oamenii buni din sistem, cei care au văzut realitatea, că dacă superi prea tare sistemul nu mai e nevoie de argumente pentru a te schimba. Am găsit vulnerabilităţi şi probeleme mari. Vulnerabilităţile nu sunt personale, ale unui ministru. Sunt ale unui sistem, ai nevoie de timp, de procese, de o anumită abordare să schimbi lucrurile. Ai nevoie de oameni ca Andreea Moldovan, de oameni care au fost criticaţi, ridicularizati. Au pus umărul la schimbare fiind neplătiri (consilier onorific). Am luat un sistem de sănătate în colapt, se vorbeşte foarte mult despre capacităţile de comunicare. Sunt foarte importante pentru că vrem …”, a declarat Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății.

Cui îi mulțumește Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu le este recunoscător tuturor care l-au ajutat în mod special Andreei Moldovan medicilor şi a colegilor din USR PLUS.

„Instituţiile se construiesc prin oameni, în timp, nu doar prin imagine. Altfel, în urma noastră nu răamane nimic. Problema statului român în sănătate rămâne capacitatea limitată a instituţiilor sale. Am definit procese, am considerat că alegerile au trecut şi că suntem în Guvern o echipă care vrea să contruiască. Am greşit în anumite aspecte, şi atunci când m-am aşteptat la o anumită decentă, când oamenii mor în pandemie, din partea unei părţi a presei şi politicienilor, am greşit. Am crezut că sunt reguli clare în coaliţie. România are nevoie de politicieni care să acţioneze în interesele oamenilor. Am crezut că am ieşit din era epoleţilor, oamenilor din sistem, m-am înşelat şi aici. Suntem siguri că aşa e drumul. mai e nevoie de timp”, a conchis fostul ministrul Voiculescu.

Adauga un comentariu