Actualitate

Vlad Voiculescu, fostul ministrul Sănătăţii va susţine o conferinţă de presă după ce a fost demis de premierul Florin Cîțu – LIVE TEXT

Publicat: 16 apr. 2021
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății

Fostul ministru al Sănătății a anunţat că va susţine o conferinţă de presă pentru a prezenta bilanţul celor 4 luni la minister. Decizia lui Vlad Voiculescu vine în contextul în care în urmă cu două zile fostul ministru a fost demis de premierul Florin Cîțu.

Este prima ieşire în public a lui Voiculescu după ce premierul l-a remaniat. Conferința de presă o să fie susține în jurul orei de 9.00, pe data de 16 aprilie 2021.

UPDATE: Declarațiile făcute de Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu: Vreau să le mulțumesc tuturor, vreau să îi mulțumesc Andreei Moldovan, vreau să le mulțumesc medicilor, a colegilor din USR PLUS

Andreea Moldovan: Au fost mulți oameni apolitici lângă mine și a fost un semnal bun. Am vrut să știu ce se întâmplă în sistemul de sănătate. Un alt avantaj a fost că ştiu să comunic cu colegii din țară. Am ţinut legătura cu ei şi am ştiut care sunt problemele. Întâlnirile în miez de noapte pe care le-am avut cu colegii din spital, cu DSP-urile, cu personalul din SAJ au reprezentat prilejuri adevărate a ceea ce se întâmpla. Am vrut să ţinem cont nu numai de pandemie. Există şi pacienţi cu afecţiuni cronice pe care nu trebuie să îi uităm. În fostul ordin 555 am vrut să oferim o şansă mai bună pacienţilor cuCOVID-19 cu comorbilitati dar şi pacienţilor fără covid care nu au voie să fie discriminați. Doresc să le mulțumesc colegilor mei, îi mulțumesc lui Vlad pentru desemnare. Mai erau niște ordine care trebuiau să iasă mai departe, trebuia să iasă ieri unele dintre ele.  Mai aveam testarea în farmacii, proiecte care trebuiau fi lansate.

Pentru că s-a discutat în presă despre decizia de carantinare. S-a discutat în două transe cu specialist din INSP, cu dr. Arafat. Din partea noastră au venit domnul ministru şi cu mine. Au fost discuţii de 3-4 ore. Forma finală a fost agreată de toată lumea. Nu am lucrat de capul meu. Nu am crezut niciodată că dețin adevărul suprem. Mulţumesc colegilor din tară, medicilor, asistentelor, infermierilor, bracandierilor etc. care se străduiesc de 1 an de zile. Vin din rândurile lor, doresc să mă întorc în rândurile lor pentru că asta e dorinţa mea şi meseria pentru care m-am pregătit.

Vlad Voiculescu:Au fost 113 zile de ciocniri în mentalităţi. Am intrat în politică pentru a schimba nu numai lucruri punctuale ci şi mentalităţile. Sunt aici să vă spun, şi m-am gândit mult care să fie abordarea. Aş prefera să fiu sincer şi să vă spun că în continuare îmi e teamă de oameni, de oamenii buni din sistem, cei care au văzut realitatea, că dacă superi prea tare sistemul nu mai e nevoie de argumente pentru a te schimba.

Am găsit vulnerabilităţi şi probeleme mari. Vulnerabilităţile nu sunt personale, ale unui ministru. Sunt ale unui sistem, ai nevoie de timp, de procese, de o anumită abordare să schimbi lucrurile. Ai nevoie de oameni ca Andreea Moldovan, de oameni care au fost criticaţi, ridicularizati. Au pus umărul la schimbare fiind neplătiri (consilier onorific). Am luat un sistem de sănătate în colapt, se vorbeşte foarte mult despre capacităţile de comunicare. Sunt foarte importante pentru că vrem … Instituţiile se construiesc prin oameni, în timp, nu doar prin imagine. Altfel, în urma noastră nu răamane nimic. Problema statului român în sănătate rămâne capacitatea limitată a instituţiilor sale. Am definit procese, am considerat că alegerile au trecut şi că suntem în Guvern o echipă care vrea să contruiască. Am greşit în anumite aspecte, şi atunci când m-am aşteptat la o anumită decentă, când oamenii mor în pandemie, din partea unei părţi a presei şi politicienilor, am greşit. Am crezut că sunt reguli clare în coaliţie.

România are nevoie de politicieni care să acţioneze în interesele oamenilor. Am crezut că am ieşit din era epoleţilor, oamenilor din sistem, m-am înşelat şi aici. Suntem siguri că aşa e drumul. mai e nevoie de timp.

Vaccinarea este un exemplu de ciocnire de mentalităţi. Am instistat ca vaccinarea să fie făcută mai întâi pentru bătrâni şi bolnavi. Decizia a fost alta. Nu mi-am imaginat că o să avem mai multe centre pentru speciali. Am arătat lucrul ăsta cu date, am făcut un gest firesc. S-a întâmplat că am avut o investigaţie a unui corp de control al premierului României, ţară care şi-a asumat un nivel de transparentă. Corpul de control aruncă în spaţiul public acuzaţii nefondate.

 

Tensiuni mari în coaliția de Guvernare după demiterea lui Vlad Voiculescu

În coaliția de Guvernare sunt tensiuni mari după ce premierul Florin Cîțu a decis să îl demită pe Vlad Voiculescu. Premierul a luat această decizie miercuri la o zi după ce Andreea Moldovan, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății, a semnat un ordin care aduce la modificări asupra carantinării localităților din România. Vorbim despre faptul că ordinul a fost semnat și publicat fără acceptul lui Florin Cîțu și fără să se consulte cu acesta. De altfel, ordinul ar fi ilegal susțin mai multe voci juridice pentru că un asemenea ordina care îngrădește anumite drepturi nu poate fi semnat de un secretar de stat.

În altă ordine de idei, vicepremierul Dan Barna s-a arătat extrem de deranjat de demiterea lui Vlad Voiculescu și a amenințat cu ieșirea de la guvernare. De alttfel, cei de la USR-PLUS au decis că singurul lucru care i-ar face pe aceștia să nu părăsească coaliția este demiterea premierului Florin Cîțu.

Pe de altă parte, Ludovic Orban, liderul PNL a reiterat susținearea totală a lui Florin Cîțu spunând că nu se poate pune problema unei demiteri a premierului.

Înainte de a fi demis Vlad Voiculescu a luat o ultimă decizie care a apărut în Monitorul Oficial

Înainte de demiterea lui Vlad Voiculescu acesta a semnat un protocol împreună cu Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului. Acest protocol permite sportivilor să fie testaţi cu teste rapide pentru Covid-19 doar în anumite instituții. Miercuri, 14 aprilie 2021, a fost publicată decizia în Monitorul Oficial al României.

Dacă până în prezent sportivii erau nevoiţi să se teste cu test PCR, de acum sunt acceptate şi testele rapide care sunt mult mai ieftine. Pe un test rapid sportivii dau mai puţin de 30 de lei, când pentru un test PCR trebuiau să plătească 300 de lei de persoană.

Andreea Moldovan și Vlad Voiculescu au fost demiși de Florin Cîțu

Andreea Moldovan și Vlad Voiculescu au fost demiși de premier după mai multe gafe. Totuși, picătura care a umplut paharul este reprezentată de semnarea unui ordin de schimbare a regulilor de carantinare. De altfel, acest lucru este doar o mică parte dintre numeroasele gafe făcute de Voiculescu de când a preluat șefia MS.

Un alt episod tensionat a fost în momentul în care Voiculescu a ținut în același timp cu premierul o conferință de presă, lucru inadmisibil mai ales în contextul în care cei doi oficiali guvernamentali transmit mesaje de interes public, mesaje care, în contextul conferințelor la aceeași oră, nu au putut ajunge la cetățeni.

În fine, ultima aroganță făcută de Voiculescu a fost publicarea pe o rețea de socializare a unui mesaj de condoleanțe cu fix 2 minute înainte ca premierul să susțină o conferință de presă.

Comentarii
 • Si unde o sa o tina, in buda de la usrminus? Asta e mai handicapat decat prevede legea! O sa ajungeti toti in latrina istoriei: bârnă, cicloș si toti retardatii din aceasta cloaca ordinara de nulitati numita userminus! Huooooooooooooooo!

 • Bai, aici nu vorbesti cu ITistii si cu generatia Y.
  Aia pun botu la vrajeli useristo+, cu batalia cu mafia, sistemul, etc.
  Ati zis ca mutati muntii, ca faceti, ca dregeti. Ce ? Feisbuci ? Sa nu ai habar ce e in ograda ta ?
  Te-au aruncat ca pe o masea stricata ce esti, fiule, iar ai ramas pe drumuri. Sper sa se termine repejor cu voi, va ia AUR toate procentele, fraierilor. Ala o sa fie alt film de groaza. Dar mai intai sa se termine cu voi. Afara !

 • Dupa cum spuneam, usrminus este o latrina politica populata de dobitoci, retardati, satanisti, securisti si loaze cu studii dubioase ca acest votculescu.

 • U+SRI are de aranjat apele în sistemul sanitar pentru ca bugetul de 8 miliarde euro să fie filtrat consistent de rețeaua mafiotă securistă de spitale private în care ți se taie jugulara dacă te operezi de amigdalită.

 • astia s-au luat de la ciolan, acum CNAS-urile sint ale PNL-eilor si doreau sa le ia ei, ce atita filosofie! sint analfabeti si in PNL exact ca in USR, nu ma astept sa mergem inainte cu dintr-astia

Adauga un comentariu