National

Ioana Mihăilă, despre autopsia morților de COVID-19: „E o întrebare pertinentă”

Publicat: 21 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ioana Mihăilă despre autopsia morților de COVID-19 E o întrebare pertinentă
Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat astăzi, 13 mai 2021, în cadrul unei conferințe de presă faptul că nu va face public raportul referitor la diferențele de decese cauzate de virusul COVID-19, menționând că informațiile le-a prezentat deja la sediul instituției

Miercuri, 21 aprilie, noul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, a susținut o conferință de presă. În cadrul acesteia, proaspătul ministru a fost întrebat despre autopsia morților de COVID-19, iar ea a răspuns că nu se poate pronunța, deoarece nu este de specialitate, însă va cere opinia experților din acest domeniu.

Reportul a întrebat: Credeți că este nevoie de autopsii pentru a vedea clar dacă persoanele bolnave de COVID au murit din această cauză sau din cauza altor boli? Iată răspunsul ministrului:

„Specialitatea mea este endocrinologie şi prefer ca în date foarte specifice medicale să ţin cont de părerile specialiştilor. E o întrebare pertinentă pe care o să o transmit mai departe comisiei de medicină legală şi comisiei de boli infecţioase”, a declarat noul ministru al Sănătății.

Ioana Mihăilă este noul ministru al Sănătății. Miercuri, 21 aprilie, a depus jurământul

Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății, a depus jurământul în cadrul unei ceremonii la Palatul Victoria. După demiterea lui Vlad Voiculescu, Ioana Mihăilă a fost desemnată de USR-PLUS la conducerea Ministerului Sănătății.

„Mă bucur că în coaliție s-a găsit un modus vivendi care ne dă speranțe că lucrurile vor merge și mai bine”, a declarat Klaus Iohannis, președintele României, la ceremonia de învestire, el solicitând Guvernului să o sprijine pe Ioana Mihăilă.

Ceremonia de învestire a avut loc la Palatul Victoria, după ce președintele țării a semnat decretul de numire a Ioanei Mihăilă în funcția de ministru al Sănătății.

Mesajul lui Klaus Iohannis de la depunerea jurământului

„Doamnă ministru, preluați astăzi un minister foarte complicat, într-o perioadă extrem de dificilă, de pandemie. Vă doresc multă putere de muncă, mult succes, vă doresc să vă integrați în echipa guvernamentală. Cred că e un moment bun să spun că sunt foarte bucuros că în coaliție s-a găsit un modus vivendi care ne dă speranțe că lucrurile vor merge și mai bine.

Doresc și Guvernului să găsească o colaborare foarte bună între membrii Guvernului și să o sprijiniți pe doamna ministru Mihăilă, pentru că va avea enorm de multe probleme de rezolvat. Coaliției de guvernare îi doresc mult succes și să terminăm cu rezultate notabil de bune această etapă nerefericită, pandemică
Sper foarte mult ca printr-o campanie de vaccinare de succes să reușim ca până în vară să ieșim din pandemie”, a declarat Klaus Iohannis.

Cine este Ioana Mihăilă

Ioana Mihăilă are 41 de ani și este medic endocrinolog. Ea a fost candidat al Alianței USR-PLUS la Primăria Oradea anul trecut și secretar de stat în Ministerul Sănătății în mandatul lui Vlad Voiculescu.

”M-am implicat activ în politică în 2018, atunci când am avut certitudinea că direcţia în care se îndrepta România este total îndepărtată de valorile europene. Mi-am dat seama atunci că avem 2 opţiuni: fie plecăm din ţară, fie ne alăturăm oamenilor în care credem şi contribuim la schimbare. Am ales cea de-a doua variantă şi am aderat la organizaţia ”Platforma România 100”, iar apoi la Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS)”, afirma Mihăilă anul trecut, înaintea alegerilor locale.

Ioana Mihăilă a fost propusă miercuri, 21 aprilie, pentru funcția de ministru al Sănătății. În aceeași zi, aceasta a depus jurământul și a devenit cel de-al patrulea ministru al Sănătății în timpul pandemiei, după Victor Costache, Nelu Tătaru și Vlad Voiculescu.

Aceasta a fost nominalizată la exact o săptămână de la demiterea lui Vlad Voiculescu de către premierul Florin Cîțu, decizie care a creat tensiuni în coaliția de guvernare.

Adauga un comentariu