Actualitate

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, despre situația actuală din ATI: „Este mai bine decât în săptămânile trecute” – VIDEO

Publicat: 26 apr. 2021
ioana m mihăilă în cadrul unei conferințe de presă
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, afirmă că raportările zilnice despre decese sunt reale și că totuși a existat o eroare de redactare dar care nu a afectat numărul

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, afirmă că raportările zilnice despre cazurile de COVID-19 sunt corecte şi verificate din mai multe surse. Aceata afirmă că sunt câteva sute de locuri în secţiile de terapie intensivă pentru bolnavii de COVID-19, după ce săptămânile trecute se găseau cu greu locuri.

„Situaţia este mai bună decât în săptămânile trecute”, a afirmat ministrul, precizând că sunt 247 de locuri libere la ATI pentru adulţi şi 32 locuri pentru copii.

În Bucureşti sunt  55 de locuri libere la terapie intensivă pentru adulti şi 10 locuri libere pentru copii.

Ioana Mihăilă a mai afirmat că cunoaşte câţi pacienţi sunt în acest moment în TIR-urile ATI.

Ministrul Sănătății a anunțat ce se întâmplă cu spitalele care nu primesc avize: „Nu o să fie închise imediat”

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre soarta spitalelor care nu primesc avizele necesare de funcționare. Mihăilă anunță că o parte din ele o să fie închise, însă nu imediat, asta deoarece e nevoie ca pacienții să fie mutați în alte unități sanitare.
„Nu o să fie închise imediat. Spitalele care nu primesc avize o să fie reconvertite, dacă există posibilitatea ca pacienții care sunt tratați în mod obișnuit în acel spital să fie mutați într-o construcție nouă sau într-o construcție care să poată să facă față acestor cerințe”, a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănătății îi îndeamnă pe români să se vaccineze și în ziua de Paști

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a făcut un apel la responsabilitate înainte de Paștele Ortodox. Mihăilă le transmite românilor să meargă la vaccinare dacă au programare, chiar și în ziua de Paști, asta pentru că centrele sunt deschise.

„Fac un apel la responsabilitate. Să ne protejăm cât de mult posibil, iar pe de altă parte dacă avem programare la vaccinare să o respectăm. Conform informațiilor primite de la CNCAV centrele de vaccinare o să fie deschise atât în prima zi de Paște, cât și în a doua zi. Vă doresc un Paște luminat și mulă sănătate”, a spus Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății.

Adauga un comentariu