Actualitate

Ion Cristoiu: E dispus Traian Băsescu să-și asume o sinucidere politică

Publicat: 04 aug. 2020
Jurnalistul Ion Cristoiu
Jurnalistul Ion Cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu a vorbit, într-o postare publicată pe blogul sau, despre intrarea lui Traian Băsescu în lupta pentru primăria Capitalei.

Redam, integral, întregul editorial semnat Ion Cristoiu

Duminică seara, Ludovic Orban și-a aranjat un nou popas publicitar sub forma unui interviu în la o televiziune de știri. . Spun popas publicitar, pentru că presa care-i găzduiește lui Ludovic Orban persoana fizică a fost în prealabil plătită de Guvern să-l alinte, cu bani luați de la Bugetul național. Nu întâmplător Ludovic Orban a folosit prilejul dării huța într-un interviu pentru a se declara satisfăcut de prestația de Fată de pe Șoseaua de Centură a presei miluite cu contracte guvernamentale:

„Sunt absurde toate fake-urile acestea care sunt lansate pe online mai ales. Mă bucur că media clasică, media tradițională, totuși, nu s-a angrenat în acest soi de propagandă mincinoasă.”

În Jurnalul meu video de duminică noaptea l-am întrebat pe Ludovic Orban dacă a fost vreodată la curve. Dacă, da, atunci domnia sa ar trebui să știe că aprecierile aduse virilității tale de prestatoare sunt în directă legătură cu bancnota pe care i-ai dat-o înainte de prestație. Așa și cu media clasică, media tradițională. Ea l-a satisfăcut pe premier prin prestația în cazul Coronavirus evitând orice îndoială cu privire la atmosfera creată de cioclii apocaliptici, pitind orice critică la adresa felului în care e adiministrată Criza nu pentru că e independentă, pentru că e profesionistă, nici măcar pentru că mogulii care o posedă se tem de Coronavirus, ci pentru că așa i-a impus contractul de publicitate încheiat cu Guvernul. Ludovic Orban e tare mândru că presa tradițională îi laudă Guvernul.. Nu altfel procedează unii bărbați după ce-au primit laudele Fetei de pe Șoseaua de Centură despre virilitatea lor. Uită că înainte de prestație au pus o bancnotă în mâna Fetei, preț nu numai al prestației, dar și al laudelor de după.

*
După umilirea care a fost excluderea PMP din rândul partidelor frățești de Dreapta proeuropeană, Traian Băsescu s-a lansat într-o campanie mediatică de amenințări la adresa Coaliției PNL – USR-PLUS că va candida la primăria Bucureștiului. Pentru a fi mai convingător fostul președinte a anunțat și ce va face în cazul dosarului de la CNSAS ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție. Și anume că va declara mai departe că n-a colaborat cu Securitatea ca Poliție Politică. Traian Băsescu nu e un politician oarecare. E unul dintre politicienii care au marcat spectaculos postdecembrismul românesc. Atunci când vine vorba de Traian Băsescu toată lumea invocă perioada celor două mandate la Cotroceni. Contribuția lui Traian Băsescu nu se rezumă însă doar la viața și activitatea de președinte al României între 2005-2014. Să nu uităm că Traian Băsescu e unul dintre cei mai vechi politicieni în activitate la ora actuală. A fost lider al FSN-ului condus de Ion Iliescu. Nu trebuie uitat că la Mineriada din iunie 1990 era demnitar al Guvernului Roman. La ruperea Frontului a fost alături de Petre Roman. A făcut parte din echipa de aur, unică în postdecembrism prin nivelul de profesionalism, a Guvernului Roman. Ca lider al PD a fost cel care a orchestrat ruperea PD de CDR și astfel a salvat PD de la soarta PNȚCD. A preluat apoi conducerea PD. A câştigat două mandate la primăria București. A fost făuritorul Alianței DA, singura formulă de înfrângere a PDSR-ului condus de Adrian Năstase. Ca președinte al României n-a stat o clipă locului. A înființat PDL, a impus un președinte la șefia PSD, a inițiat un proces comunismului, a strâns relațiile cu America. Spre finele mandatului, Traian Băsescu se alintă zicând că se va retrage din viața politică, deoarece dacă ai deținut 10 ani președinția României nici o altă funcție nu-ți mai corespunde. Nu și-a respectat promisiunea. A candidat la parlamentare și a câştigat. A candidat la europarlamentare și a câştigat.

Se poate înscrie în cursa pentru primărie, firește. Cu o singură condiție: Să câştige. Dacă se înscrie doar pentru a garanta PMP supraviețuirea sau doar pentru a se răzbuna pe umilirea la care a fost supus de PNL și USR-PLUS, atunci imaginea sa publică și așa atinsă de scandulul Dosarului va fi făcută pulbere. Oricât ar părea de ciudat, dacă va deveni primar al capitalei își va recăpăta capitalul micșorat de scandalul CNSAS. Ca să nu mai spun că decizia Înaltei Curți, care va fi luată după alegeri, pe la mijlocul lui octombrie, dacă îi va fi nefavorabilă, va trece drept o clară persecuție politică. Are garanția Traian Băsescu că va câştiga? Dacă ne raportăm la cei doi concurenți ai săi Gabriela Firea și Nicușor Dan, Traian Băsescu e de parte cel mai nimerit pentru funcția de primar. E posibil să câştige. Cu o singură condiție: Ca Sistemul să accepte algeri libere și corecte la București. Cum însă e greu de crezut că așa ceva se va întâmpla – se vede din crearea Coaliției politico-mediatice Jos Gabriela Firea! – înscrierea lui Traian Băsescu în cursa pentru București ar fi un gest sinucigaș.

Adauga un comentariu