Actualitate

Ion Cristoiu: Spectacolul vorbelor mari prin care oportuniștii din PNL își justifică rostogolirea în barca lui Florin Cîțu

Publicat: 30 iul. 2021
Ion Cristoiu Spectacolul vorbelor mari prin care oportuniștii din PNL își justifică rostogolirea în barca lui Florin Cîțu
Jurnalistul Ion Cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu scrie în această dimineaţă pe propriul blog despre oportuniștii din PNL care încearcă să justifice decizia de a trece de partea lui Florin Cîțu. Redăm, integral editorialul publicat de jurnalist pe propriul blog:

Echipa câştigătoare, cum pompos își spune Gruparea Florin Cîțu, beneficiază de un nou membru: Iulian Dumitrescu, președintele organizației județene Prahova a PNL. Ca și alți săritori în barca lui Florin Cîțu, ținută strașnic de Klaus Iohannis, să nu se răstoarne când un nou ins se rostogolește în ea, Iulian Dumitrescu și-a anunțat opțiunea pe Facebook. Textul său merită o iscodire, deoarece el pare copiat de pe celelalte texte, postate tot pe Facebook, ale oportuniștilor:

„Începând de astăzi, fac parte din echipa lui Florin Cîţu şi voi candida, din partea acestei echipe, pentru o funcţie de prim-vicepreşedinte al partidului la Congresul PNL din 25 septembrie. Cred în nevoia reformării şi modernizării PNL şi sunt sigur că parteneriatul Preşedinte – Guvern – majoritate parlamentară formată în jurul PNL va aduce o viaţă mai bună pentru toţi românii”.

Față de alte postări ce se vor opțiuni istorice ale autorilor, când în realitate, ele sunt niște jalnice bolboroseli de oportuniști, cea a lui Iulian Dumitrescu are o nuanță importantă. Toate celelalte îi fac temenele doar lui Florin Cîțu. Cea a lui Iulian Dumitrescu îi face temenele și lui Klaus Iohannis. Explicația? Klaus Iohannis e practic șeful DNA. Nu demult prin trucul scurgerilor din dosare Klaus Iohannis i-a dat un semnal lui Iulian Dumitrescu. Șeful de la Prahova șovăia dacă să rămână cu Ludovic Orban sau să se așeze în spatele lui Florin Cîțu. Băiat deștept, ca toți politrucii, Iulian Dumitrescu a înțeles semnalul. Prin urmare că și alți oportuniști el a descoperit în Florin Cîțu marele reformist și marele modernizator, un fel de Cuza care suge consoanele cuvintelor din discursuri. Pentru a fi sigur că DNA îl va lăsa în pace, Iulian Dumitrescu i-a trimis pupici dulci și lui Klaus Iohannis. La postare, Florin Cîțu a reacționat distribuind anunțul și precizând „Iulian, bine ai venit în #echipacastigatoare”. Deși Klaus Iohannis n-a reacționat în scris, sigur e că plecăciunea de la Ploiești n-a trecut neobservată. Prin urmare, DNA îl va lăsa în pace pe Iulian Dumitrescu. Cel puțin până la Congresul PNL.

*
Învață cum să fie slugi
La o emisiune de pe M6, văd un reportaj despre „Paradisul turistic din Insula Saint Maurice”. Băştinaşii sunt surprinşi învăţând, graţie unei şcolarizări în regim de urgenţă, cum să fie ospătari, grădinari, femei de serviciu, bagajişti la clienţii vilelor de lux. Se insistă pe folosirea sprayurilor împotriva transpiraţiei. Învaţă cum să fie slugi! Nici unul nu se gândeşte c-ar putea învăţa cum să fie director, savant sau chiar ministru.

*
Raed Arafat a fost scos din sertare
A reapărut Raed Arafat, pe care-l credeam tras pe linie moartă de Stăpânii săi, tot mai convinși că asocierea cu un asemenea personaj sinistru nu poate aduce decât necazuri electorale. De fapt, Raed Arafat n-a apărut, pentru că așa a vrut el. Muțunache de la bâlciul din iarmaroc apare pe scenă doar când mâinile din culise îl trag în sus ca să facă Hopa. Raed Arafat a reapărut, pentru că regimul Iohannis are nevoie de cineva care să anunțe Apocalipsa. Se știe că pentru a-i da lui Florin Cîțu mai multe atuuri în bătălia cu Ludovic Orban, Klaus Iohannis a proclamat România teritoriu independent de Pandemie. Vine însă vălul 4 și peste România și oricât de mult s-ar falsifica realitățile, totuși, la un moment dat, Klaus Iohannis trebuie să dea alarma. N-o poate face fără o pregătire prealabilă a opiniei publice de către cioclii apocaliptici. Prin urmare, a fost scos în față Raed Arafat. Acest Muțunache al tuturor puterilor postdecembriste nu și-a dezmințit condiția. Dezastrul vaccinării își are cauza în relaxarea iresponsabilă inițiată de Klaus Iohannis pentru a face din Pupiloiul său Florin Cîțu un răpunător al Pandemiei. Acum, în prefața noului val, dezastrul vaccinării nu mai poate fi ascuns. Important e că dezastrul să primească o altă explicație publică decât iresponsabilitatea autorităților. Raed Arafat s-a grăbit s-o găsească la ordin. Cauza dezastrului constă în activitatea de presă a celor care se opun vaccinării și nu în iresponsabilitatea regimului:

„Sunt foarte mulţi factori care duc la comportamentul populaţional, inclusiv ce transmit unii, ce transmit alţii, influencerii, persoanele care vorbesc toată ziua, seara şi dimineaţa, împotriva vaccinului, care vin cu fake news-uri şi le răspândesc. Sunt oameni care sunt influenţaţi de acest lucru. Rolul nostru este să încercăm cât mai mult să le explicăm care este beneficiul pentru ei şi care este, de fapt, realitatea ştiinţifică şi care este realitatea închipuită de către unii şi alţii”

*
Întrebare
De ce nu sunt politicienii filosofi? Pentru că acțiunea cere decizie rapidă, fără luarea în calcul a posibilităților de a acționa altfel. O spune D. D. Roșca, traducătorul lui Hegel în românește:

„Orizontul spiritual larg şi cântărirea cu balanţă sufletească prea sensibilă a nesfârşitelor posibilităţi (posibilităţi inexistente pentru minţile mai rudimentare) paralizează hotărârile omorând în faţă acţiunea”. (D.D. Roşca)

*
PNRR are mari probleme
Citind surse de la Comisia Europeană, publicația germană Die Welt trage un semnal de alarmă în privința PNRR-ului asumat de România. Potrivit publicației problemele pe care le ridică Documentul sunt atât de mari încât nu-i exclusă posibilitatea unei retrimiteri la București pentru rescriere totală. Semnalul de alarmă nu mă miră. Cei care au văzut Documentul spun că e un soi de proză proastă scrisă de Cristian Ghinea cu mâna lui de publicist ratat înainte de a începe să publice. Mă miră însă resemnarea lui Klaus Iohannnis în fața întârzierii nepermise a unui Document din care și-a făcut până acum un temei de campanie electorală. Să știe Klaus Iohannis că PNRR-ul va fi respins și atunci îl va putea scoate pe atotputernicul USRPLUS-ist din Guvern?

*
Și încornorat și arestat
Ioana Dumitrescu, Jeanne pentru intimi, ia masa cu soţul la Clubul automobiliştilor din Bucureşti. Duduia e fată de cârciumar. S-a măritat, ca toate femeile de condiţie modestă, dar ambiţioase nemărginit, la 15 ani. În trecere pe acolo, prinţul Nicolae, fratele lui Carol al II-lea, se aşază la masa lor. Om politicos, soţul îl acceptă. Că doar n-avea să-i dea cu farfuria în cap! La plecare, surpriză de proporţii. Doamna se urcă în maşina prinţului. Fără nici o explicaţie. Bărbatul, deja încornorat, se ia după ei. Tot cu maşina. Cei doi ajung la Palatul Elisabeta, păzit de santinele. Picat şi el la poartă, soţul e arestat. Ca să vezi! Şi încornorat, şi arestat!
Adauga un comentariu