Scena artistica din Romania

Ion Dichiseanu are probleme de sănătate. Anunţul făcut de fiica acestuia: „Tata trece din nou printr-o cumpănă”

Publicat: 02 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ion Dichiseanu are probleme de sănătate. Anunţul făcut de fiica acestuia Tata trece din nou printr-o cumpănă
Ioana Dichiseanu a postat un mesaj un care vorbeste despre problemele de sanatate pe care le are tatal ei

Ioana Dichiseanu a făcut public un anunţ, pe pagina ei de Facebook, în care a spus că marele actor Ion Dichiseanu are probleme de sănătate. Totul pare să vină în urma unui control greşit făcut la o clinică privată.

Născut pe 20 octombrie 1933, la Adjud, Ion Dichiseanu a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, Facultatea de Teatru, în 1959. Cariera lui se întinde pe parcursul a şase decenii.

Ion Dichiseanu are probleme de sănătate

Fiica marelui actor a postat un mesaj pe contul personal de Facebook în care a spus cu ce probleme se confrunta Ion Dichiseanu.

„Este adevărat că tata trece din nou printr-o cumpănă. Nu a avut nici data trecută, nici acum, legătura cu SARS-CoV-2. Totul este din cauza unei investigaţii făcute greşit, la începutul lunii decembrie, la o clinică privată, dar mai multe detalii voi da la momentul oportun. Ştiu că pentru el, cea mai mare bucurie a acestei profesii este iubirea publicului. Aşa că vă rog să ne îndreptăm gândurile şi rugăciunile pentru că tata să vină cu bine acasă. Doamne ajută!”, a scris ea pe Facebook.

Ion Dichiseanu a fost externat luni, 5 ianuarie, în cursul după-amiezii. Ultimele săptămâni au reprezentat un coșmar pentru actor, fiindcă s-a luptat cu o pneumonie severă.

Din fericire, Ion Dichiseanu a fost ferit de o eventuală infecție cu virusul SARS-CoV-2, care i-ar fi fost fatală ținând cont de vârsta înaintată și de starea sa de sănătate. Dincolo de toate acerstea, medicii consideră că recuperarea sa a fost una miraculoasă.

Marele actor s-a născut la data de 20 octombrie, în Adjud. Acesta a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, Facultatea de Teatru din Bucureşti în 1959.

De-a lungul carierei sale, Ion Dichiseanu a primit Premiul ACIN pentru rolul din filmul „Clipă” (1979), fiind decorat cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler (30 mai 2002), împreună cu alți actori, „pentru prestigioasa carieră artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”.

În ce relaţii este Ion Dichiseanu cu fosta soţie

La mai bine de opt ani de la divorţ, Simona Florescu şi Ion Dichiseanu nu mai au niciun fel de resentimente. Din contră, cei doi se înţeleg mai bine ca niciodată.

„Am rămas în relaţii foarte bune, suntem foarte buni prieteni, poate mai buni ca niciodată. Sigur că ne întâlnim, avem grijă de nepoţica împreună”, a mărturisit Simona Florescu.

Simona Florescu s-a căsătorit cu Ion Dichiseanu pe când era foarte tânără. Ea avea doar 19 ani când l-a cunoscut pe cel ce avea să-i devină soţ, în ciuda faptului că familia să nu a fost deloc de acord cu acest mariaj. Cu timpul însă, părinţii săi au ajuns să-l îndrăgească foarte tare pe actor.

„La început, părinţii mei nu au fost de acord. Dar m-au lăsat să-mi urmez eu dorinţele mele, apoi s-au obislnuit cu ideea.”, a mai mărturisit Simona.

Deşi intre Simona Florescu şi fostul soţ era o diferenţă mare de vârstă, de aproximativ 35 de ani, căsnicia lor a durat nu mai puţin de 22 de ani, iar acum ambii sunt bunici, după ce fiica lor, Ioana, a născut o fetiţă, în urmă cu un an şi o lună.

Din nefericire in ultima perioada Ion Dichiseanu are mari probleme de sănătate peste care speram cu totii ca va trece cu bine.

Adauga un comentariu