National

Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj, are coronavirus

Publicat: 16 aug. 2020
Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj, are coronavirus
Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj, are coronavirus

Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj, a fost confirmat cu noul coronavirus. În instituţie au fost luate măsuri fără precedent. Preşedintele CJ Dolj şi-a făcut testul pentru COVID-19 în urmă cu două zile.

Această situaţie vine după ce ce directorul de imagine al Consiliului Județean Dolj a fost confirmat cu coronavirus.

Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj, are coronavirus

Întreaga conducerea CJ Dolj s-a testat la o clinică privată, iar primele rezultate au venit vineri seară. Având în vedere faptul că Ion Prioteasa are și alte probleme de sănătate, astfel că a mers direct la spital.

O echipă de la DSP Dolj va merge luni la sediul Consiliului Județean pentru a dezinfecta birourile.

În aceeaşi situaţie a fost şi primarul oraşului Haţeg, Marcel Goia

Într-o postare pe o reţea de socializare, primarul PNL a recunoscut faptul că ultimul test făcut de acesta a ieşit pozitiv la infectarea cu coronavirus. Anunţul a fost făcut chiar de el pentru că se simte dator să îi informeze pe cetăţenii oraşului mai sus menţionat. În altă ordine de idei, primarul a îndemnat la respectarea tuturor regulilor impuse de autorităţi, asta deşi nu se ştie cu exactitate dacă şi ce măsuri de protecţie a respecta primarul PNL

„În calitate de primar al oraşului Haţeg, mă simt dator să vă informez că testul pentru COVID-19, pe care l-am făcut zilele trecute, a ieşit pozitiv. Vă doresc sănătate tuturor şi sper că cei care au luat legătura cu mine în ultima săptămână nu au contactat acest virus. Recomand tuturor respectarea regulilor impuse de autorităţi, pericolul nu a trecut”, spunea la acea vreme Marcel Goia.

Bilanț coronavirus 16 august 2020

Până astăzi, 16 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 70.461 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

32.587 pacienți au fost declarați vindecați și 7.981 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.087 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 763 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

„Până astăzi, 2.991 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 15.08.2020 (10:00) – 16.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 37 de decese (25 bărbați și 12 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Suceava, Vaslui și Ilfov.

Dintre acestea, 8 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 10 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 11 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 8 decese la categoria de peste 80 de ani.

36 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj, are coronavirus. Câte persoane sunt internate la ATI

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.359. Dintre acestea, 479 sunt internate la AŢI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.513.888 de teste. Dintre acestea 11.846 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 6.859 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 4.987 la cerere.

Pe teritoriul României, 9.524 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.544 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 26.713 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 23 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 767 de apeluri la numărul unic de urgență 112.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore 1238 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 402.500 de lei.

Adauga un comentariu