Sport

Ionuț Lupescu este noul director tehnic al federației de fotbal din Arabia Saudită

Publicat: 20 oct. 2020
Ionuț Lupescu devine directorul tehnic al federației din Arabia Saudită
Ionuț Lupescu

Ionuț Lupescu a lăsat UEFA după aproape 9 ani și a decis să se implice într-un proiect nou, pe termen lung, în Arabia Saudită. Fostul internațional român voia să înceapă o muncă nouă după ce a pierdut alegerile pentru șefia FRF, în 2018, și chiar a discutat mai multe oferte pe care le-a primit, dar s-a întors până la urmă la UEFA. Acolo unde a devenit coordonatorul proiectelor cu alte confederații de fotbal.

Ionuț Lupescu devine directorul tehnic al federației din Arabia Saudită

Ionuț Lupescu se întoarce, de fapt, în Arabia Saudită, acolo unde a activat puțin la începutul anilor 2000, mai exact în sezonul 2001-2002, când a evoluat la Al Hilal.
La Al Hilal este antrenor acum Răzvan Lucescu, echipă cu care a câștigat titlul de campion Al Arabiei Saudite, dar și Liga Campionilor Asiei și se află în fazele finale ale Cupei Arabiei Saudite, amânată în primăvară din cauza pandemiei de COVID-19.

„Am fost în discuții cu ei de prin februarie. Nu prea mă bătea gândul să merg acolo. Dar au insistat în toate aceste luni, mi-au zis că au nevoie de cel mai bun om și m-au convins cu un proiect extrem de interesant.
E vorba despre un plan strategic pe zece ani, menit să creeze o nouă identitate fotbalului saudit, de la echipele naționale și competiții până la formarea de antrenori și grassroots”, a confirmat Lupescu.

Lupescu și Lucescu au colaborat în perioada 2009-2011

Cei doi au colaborat în perioada în care Răzvan Lucescu a fost selecționerul României, iar Ionuț Lupescu, directorul general al FRF și cel care l-a susținut la conducerea naționalei. Inițial, Mircea Sandu a făcut tot posibilul să-l demită pe Lucescu jr., însă s-a lovit de opoziția lui Lupescu. Apoi, antrenorul a demisionat după România-Bosnia 3-0, iar la două luni distanță Ionuț a plecat la UEFA.

„Au venit arabii acum după mine să gestionez pe bani mulți ceea ce am vrut să fac pe bani puțini în România. Un paradox! Am semnat pe trei ani. De la 1 noiembrie mă mut la Riyadh și începem treaba. E o generație tânără în administrația saudită, nu mai cunosc pe nimeni din perioada când am jucat în Arabia Saudită timp de șase luni, la finalul carierei”, a mai spus Lupescu pentru sursa citată.

Ionuț Lupescu nu este convins că finanțatorii lui Dinamo vor salva clubul

Fostul internațional Ionuț Lupescu ridică semne de întrebare cu privire la noua conducere a lui Dinamo. „Kaiserul” s-ar fi așteptat la mai multă transparență din partea lui Pablo Cortacero și a oamenilor săi.
Cortacero a plecat rapid în Spania după ce a fost prezentat oficial ca noul acționar majoritar al lui Dinamo. Acesta l-a lăsat în România pe omul său de încredere, Rufo Collado, care ocupă funcția de director sportiv.

„Sincer să fiu, impresia este puțin negativă. Mă așteptam la transparență. Sunt niște lucruri puțin dubioase. Pe timpul pandemiei, cineva a dat niște bani clubului, fără să cunoască absolut nimic. E ciudat! Poate s-au înțeles cu ceva timp înainte.
Mi-aș fi dorit să văd și eu cine este președintele, care este schema, organigrama, să văd ce vor să facă. Sunt puțin deranjat de faptul că semnezi, ai plecat și nu te prezinți. Nu știu cine sunt, citesc prin ziare că e un director sportiv. Nu știu cine sunt, nu-i cunosc. Am întrebat și eu. Nu sunt la un nivel așa înalt, dar mai cunosc și eu oameni de fotbal în Spania. Am întrebat și eu de această persoană. Oamenii mi-au spus că nu-l cunosc, nu știu cine este. Nu sunt eu la cel mai înalt nivel”, a spus Lupescu.

Adauga un comentariu