Actualitate

Ionuț Moșteanu (USR) lansează acuze grave la adresa PNL, în contextul moţiunii de cenzură: Parlamentarii sunt sunați să îşi retragă semnăturile

Publicat: 06 sept. 2021
Ionuț Moșteanu, USR-PLUS
Ionuț Moșteanu susține că Dacian Cioloș ar putea forma un Guvern minoritar

În aceste momente, Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR-PLUS și liderul deputaţilor USR-PLUS a lansat mai multe acuzaţii grave la adresa PNL, mai exact la adresa echipei Florin Cîțu. Acesta a menţionat faptul că mai mulţi parlamentari au fost sunaţi să îşi retragă semnăturile.

Scandalul a apărut în momentul în care PNL a menţionat faptul că o parte dintre semnăturile de pe moţiunea de cenzură ar fi false.

Ionuț Moșteanu de la USR susţine că PNL a sunat parlamentarii și i-a rugat să-ți retragă semnăturile

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută în aceste momente, Ionuț Moșteanu, liderul deputaţilor USR-PLUS a precizat faptul că este inadmisibil ca parlamentarii să fie sunaţi de echipa lui Florin Cîțu și să fie rugați să-și retragă semnăturile de pe moţiunea de cenzură:

Parlamentarii sunt sunaţi să îşi retragă semnăturile. Sunt sunaţi de echipa lui Florin Cîțu şi li se promite mai multe lucruri. Este inadmisibil. O să aflaţi mai multe amănunte azi. a declarat Ionuț Moeșteanu.

Ionuț Moșteanu îl critică pe președintele Klaus Iohannis, considerându-l activist PNL

În altă ordine de idei, liderul deputaților USR-PLUS din Parlament a menţionat faptul că președintele ar fi trebuit să dea mesaje pozitive şi că avea posibilitatea să rezolve criză politică. De altfel, USR-PLUS consideră că mesajele președintelui au fost de activit PNL:

”Din păcate, președintele nu dă mesaje pozitive. El avea posibilitatea de a rezolva criză politică încă de săptămâna trecută, când a fost demis fără motiv Stelian Ion.

Din punctul meu de vedere, mesajele acelea au fost de activist PNL. Ar fi putut să își exercite rolul de mediator.”, a spus Ionuț Moșteanu.

Alianța USR-PLUS și AUR ar fi depus o moțiune neconstituțională împotriva Guvernului Cîțu

Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, Alina Gorghiu anunță faptul că textul moţiunii este neconstituţional şi că George Simion și Dan Bârna au ţinut mai mulţi funcţionari publici peste program pentru a depune moţiunea de cenzură. De altfel, senatorul PNL arată faptul că o asemenea moţiune nu poate fi depusă împotriva unei singure persoane, în speță împotriva premierului Florin Cîțu:

”Așa mare grabă, vineri noaptea, să fie depusă moțiunea…cu un text neconstituțional, îndreptat împotriva unei singure persoane, Florin Cîțu, nu împotriva Guvernului, așa cum prevăd normele legale.

Unii au ținut funcționarii peste program, ca să-i primească pe Barna și Simion cu moțiunea de cenzură, vineri, la ora 21.00, doar, doar pică guvernul mai repede…fără să își facă timp să verifice semnăturile. (…) menționează Gorghiu.

Semnăturile de pe moţiunea de cenzură nu sunt false, consideră USR-PLUS

În încheiere, Ionuț Moșteanu anunţa faptul că acuzele lansate de PNL sunt total eronate. Acesta a menţionat faptul că USR-PLUS nu a strâns semnături false:

„Este fără precedent în Parlament acest lucru. O semnătură olografă rămâne o semnătură olografă. (…) Doar semnatarul poate contesta autenticitatea acelei semnături. În momentul acesta, niciun parlamentar din cei care au semnat moțiunea nu și-a contestat semnătură. Totul este o perdea de fum prin care Florin Cîțu încearcă să se mai agațe de scaunul de la Palatul Victoria”, a spus Moșteanu.

Comentarii
Adauga un comentariu