Actualitate

Ionuţ Stroe, ministrul Sportului: Ce se întâmplă după 15 mai – LIVE VIDEO/ UPDATE

Publicat: 05 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ionuţ Stroe ministrul Sportului Ce se întâmplă după 15 mai - LIVE VIDEO UPDATE

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a făcut o serie de anunțuri extrem de importante marți dimineață.

UPDATE: ”Probabil, în 2-3 săptămâni, dacă situația ne va permite, este posibil să redeschidem competițiile sportive. Această decizie este în strânsă legătură cu evoluția pandemiei”, a explicat Ionuț Stroe.

Ministrul a precizat că fiecare club sportiv va trebui să asigure distanțarea socială, măsurile de igienă și tot ceea ce ține de siguranța sportivilor.

După 15 mai, obiectivul autorităților este să nu existe focare de coronavirus în cadrul cluburilor sportive, iar dacă această condiție va fi îndeplinită, atunci s-ar putea relua competițiile.

Știre inițială

„În mod concret, am semnat împreună cu Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, un ordin comun al celor două ministere care descrie felul în care se vor face primii pași pentru repornirea activității sportive într-un cadru organizat în România. Știu că e un moment așteptat. Am lucrat intens în ultimele două săptămâni. (…) După 15 mai, activitatea sportivă va putea reîncepe gradual. Se vor relaxa, pentru început, măsurile restrictive pentru sporturile individuale care se practică în aer liber și pentru antrenamentele sportivilor profesioniști.

În privința sporturilor individuale, vă pot spune că propunerea noastră se aplică în structuri sportive care desfășoară activități în zona alpinismului, atletismului, automobilismului, canotajul, ciclismul, echitația, golful, motociclismul, tenis, tir cu arcul, tirul sportiv. Propunerea noastră conține o serie de măsuri generale, măsuri ușor de înțeles, de aplicat”, a spus, marți, Ionuț Stroe.

Adauga un comentariu