Actualitate

Iosefina Pascal, la BZI LIVE: „În România se pregătește un naționalism controlat, unul cu miros de fecale ale bogaților!”

Publicat: 06 oct. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Iosefina Pascal la BZI LIVE În România se pregătește un naționalism controlat unul cu miros de fecale ale bogaților
Iosefina Pascal discută la BZI LIVE despre noul tip de naționalism

În cadrul emisiunii BZI LIVE de joi, 6 octombrie , a fost invitată Iosefina Pascal. Jurnalista a reușit ca prin câteva cuvinte, să scoată în evidență faptul că în România se pregătește introducerea unui nou curent politic, un „naționalism controlat”, promovat de oameni ce se vor a fi reprezentanți ai elitei intelectuale.

„Românii ăia, 70%, care nu votează, sunt mai mult pe naţionalism, dar există o ruşine inexplicabilă a românilor de a promova aceste lucruri.

Naţionalism cu fecale de bogaţi, e un alt ambalaj. Rareş, Rareş Bogdan e altceva… Hellvig… Nu? Sună a altceva”, a spus Iosefina Pascal.

Iosefina Pascal despre noul tip de naționalism, la BZI LIVE

Fiind o prezență săptămânală e ediției BZI LIVE, Iosefina Pascal a avut de abordat de această dată subiectul promovării noului tip de naționalism, unul care să placă la toată lumea și în același timp să lase impresia că este „vândut” intelectualilor, de către o anume categorie de politicieni, și anume, crème de la crème.

„Discursul naţionalist e dovada că se va instala în România valul patriotic. Dar nu cu Simion şi Șoșoacă, asta e doar popularizarea ideii. Șoșoacă ba e comunistă, ba e fascistă… Îi pictează în funcţie de nivelul cititorilor în diferite culori. Şi acum o să vină ei, să ne aducă naţionalismul adevărat, de tipul Georgiei Meloni. Adică, la nivelul de probleme sociale, gen LGBT, eliminăm. Atacul asupra familiei, eliminăm. Eliminăm şi educaţia asta de gen, mâncatul de gândaci, etc. Lucruri care te deranjează, evident penibile şi introducem politica fiscală.

După ce acum câţiva ani, Meloni vorbea de Crimeea, de crimele din Donbas, acum şi-a schimbat discursul şi a ajuns să primească chiar şi video de la Zelenski la ceas de seară, de la el din buncăr de acolo, din coteţ. Dar să vii să dictezi omului ce e corect politic nationalist şi ce nu?

Hellvig ştie că e naţionalist, şi a prins trend-ul. Aşa se explică faptul ca a apărut din nou la lumină Rareş Bogdan şi că a apărut în ţară Sebi Ghiţă, care nu mai are sechestru pe bunuri. Omul e căutat, fugar prin Serbia şi a fugit din România şi brusc s-a trezit că i s-a ridicat orice interdicţie şi nu îl mai ia nimeni de pe stradă. Când vedem cât poate tărăgăna un proces din ăsta în instanţă, practic i-au dat o şansă. Pe lângă faptul că are finanţele necesare, are legături şi cu SRI-ul vechi, dar şi nou.

Rareş e folosit ca şi până acum, pentru imaginea lui şi va fi folosit în continuare. Altfel va fi promovat naționalismul prin intermediul lui Rareş şi Hellvig. Şi mai vine şi Sebi Ghiţă, un mogul media, un strateg care se va ocupa de tot ce înseamnă structura cibernetică, având în vedere că alegerile se câştigă în online. O să fie foarte interesant. Eu sunt 99% sigură că asta se pregătește, un naţionalism controlat. Pe Geoană l-au aruncat în ring, l-au tuns şi chel… și au văzut că nu le place românilor. Românii ăia, 70%, care nu votează, sunt mai mult pe naţionalism, dar există o ruşine inexplicabilă a românilor de a promova aceste lucruri.

Naţionalism cu fecale de bogaţi, e un alt ambalaj. Rareş, Rareş e altceva… Hellvig… Nu? Sună a altceva. Dar îmi dau seama că e 80% gargară şi 20 % o bătălie între vechii şi noii securişti. Dar nu cu rupt de cămăşi, e patriotism de bine, de grupul de la Monaco, casa de la Snagov…”, a spus jurnalista.

Iosefina Pascal, despre „grupul gânditorilor de la Cluj”

Totodată, incisivul jurnalist a amintit și de persoanele care ar putea fi folosite pentru a vinde cel mai bine acest tip de naționalism, și anume, prin persoana lui Rareș Bogdan, dar și a lui Eduard Hellvig.

„Rareş Bogdan, cea mai mare greşeală a lui, a fost alipirea lui, fuzionarea lui cu Iohannis şi PNL-ul. Omul s-a compromis mult. A venit la PNL şi i-a susţinut pe rând pe toţi, dar el a stat mereu într-o relaţie de simbioză cu Iohannis. Nu a intrat el în PNL de bunăvoie, având în vedere că mereu îi bălăcărea pe la televizor.

Şi acum trebuie să revină la vechiul Rareş Bogdan, pe modelul invers al lui Viorica Dancilă. Să nu uităm că face parte din grupul gânditorilor de la Cluj, care sunt oameni de marcă, dar nu am neapărat o simpatie faţă de el. Există o legătură totuşi între Hellvig şi Rareş Bogdan. Socială, dar nu cred că ilegală. Interesant a fost discursul lui cu hoţii din energie, dar dacă era întradevar preocupat, făcea orice să îl oprească pe Virgil Popescu.

Există un fond la nivelul guvernului prin care băieţii ăştia alocă bani discreţionar prin acest individ, Virgil Popescu, și anume, fondul de 13 miliarde de euro, pentru modernizare în fondul ăsta al energiei. Alocă bani direct dar şi subsidiarelor, precum şi benzinăria pe care o avea Virgil Popescu.

Deci dacă Rareş era preocupat, ar fi mers acolo, la mineri, dar el nu a făcut nimic ca să oprească acest masacru. Dar el este europarlamentar şi lider PNL, şi mă gândesc că dacă ar fi creat un grup care să oprească aceste lucruri, ar fi contribuit mai mult decât printr-un partid de 10 %.

E aşa, un discurs, e gargară. Deci are câteva luni, nu un an , să îşi polișeze imaginea distrusă cu ajutorul PNL”, a conchis Iosefina Pascal.

Comentarii
Adauga un comentariu